Kesihatan Itu Kekayaan

Saturday, May 24, 2014

Shaklee -Meal Shake untuk Kesihatan anak-anak dan keluarga sihat

Assalamualaikum
Hari nie saya gembira untuk berkongsi dengan anda Set Kesihatan Anak Sihat dan Pintar yg saya beri kepada anak2 kesayangan saya dirumah..saya mempunyai 3 orang cahaya mata..anak pertama saya Aiman Husaini berumur 8thn dan Puteri kembar saya Amna Najihah dab Anis Nabihah berusia 5thn.
Alhamdulillah selama membesarkan mereka saya jarang sekali ke klinik untuk masalah batuk atau demam..sejak mereka kecil saya dan suami memilih untuk memberikan supplement Shaklee iaitu Meal Shake Shaklee, Omega Guard, Nutriferon dan  Vitamin C Chewable untuk memastikan kesihatan mereka berada ditahap yg paling baik
Saya percaya kanak-kanak yg disediakan dgn pelaburan kesihatan akan mempunyai daya fokus dlm pelajaran yg baik.
Mengapa saya berikan Set  Kesihatan Anak Sihat dan Pintar?
Antaranya ialah:
1) MEAL SHAKE?
♥ makanan segera yg rendah lemak dan rendah-glycemic
♥ lengkap dengan protin, multivitamin dan serat
♥ mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan
♥ kaya dengan sumber kalsium dan protin yg sesuai dengan keperluan tumbesaran kanak-kanak
Siapa yang perlukan Mealshakes?
♥ Kanak-kanak [terutama yang kurang selera makan, sembelit, mudah selsema/demam, asthma, obesiti]
2) Omegaguard?
Minyak ikan menyediakan rantaian omega 3 yang lebih panjang asid lemak EPA (asid eicosapentaenoic) dan DHA (asid docosahexaenoic). DHA adalah rantaian asid yang paling banyak lemak dalam sel-sel otak dan retina, dan mendapat dengan permulaan yang baik dalam kehidupan dengan tahap yang tinggi DHA telah dikaitkan dengan penglihatan yang lebih baik, lebih baik keupayaan pembelajaran dan pembangunan tingkah laku yang lebih baik.
3) Nutriferon
Shaklee mempunyai satu produk yang mana dapat mengaktifkan sistem pertahanan tubuh badan kita iaitu nutriferon. Apabila sistem pertahanan badan diserang dan menjadi lemah, nutriferon membantu menggerakkan sistem pertahanan agar segera bertindak terhadap serangan tersebut.
Untuk kanak-kanak kecil yang sihat, berikan nutriferon 1/4 sahaja dalam seminggu, jika telah diserang demam berikan 1/4 setiap hari hinggan sembuh. boleh diambil secara terus atau bancuh dengan air  dan di minum. 1/2 utk kanak-kanak 6 tahun ke atas dan 1 stick untuk 12 tahun ke atas sehingga dewasa.
4) Chewable Vit C 100mg
Shaklee menyediakan 2 jenis Vitamin C iaitu Sustained Release Vita-C 500mg  dan juga Chewable Vita-C 100mg.
CHEWABLE VITAMIN C PLUS 100MG
Mengandungi Vitamin C Plus [100mg]Mempunyai Citrus Bioflavonoids Complex – 24.00mg
(provide 2.0mg Hesperidin)
(Provide 2.0mg Lemon Bioflavonoids)
(Provide 1.50mg Orange Biofolavonoids)
(Provide 0.50mg Grapefruit Bioflavanoids)
# Rose Hips Powder – 40.00mg
Kedua-duanya mempunyai kandungan yang sama. Cuma Chewable Vita-C Plus (100mg)mempunyai pertambahan Rose Hips Powder (juga salah satu sumber vitamin c yang hebat). Ia juga dikatakan sebagai ‘stomach tonic’ kerana ia membantu mengubati ulser perut, diarrhea, sembelit dan sebagainya. Selain daripada itu ia turut bertindak terhadap kolesterol, diabetis, tekanan darah tinggi dan sebagainya.
CARA TINDAKAN CHEWABLE VITAMIN C 100MG
Vita-C 100mg adalah Vitamin C berbentuk kunyah.Setiap tablet kunyah mempunyai kepekatan 100mg Vitamin C. Ianya diberi nama ‘Chewable’ kerana ianya perlu dikunyah seperti gula-gula. Apa yang istimewanya ialah apabila anda mengunyah Vitamin C jenis ini, air liur akan membantu menghadamkan Vitamin C tersebut dan seterusnya membolehkan ianya sedia untuk diserap sebaik sahaja sampai ke usus kecil. Malah, kajian menunjukkan mengunyah Vitamin C dalam dos yang kecil beberapa kali sehari adalah lebih berkesan untuk penyerapan berbanding mengambil sebiji Vitamin C dalam dos yang besar sekaligus!
Aiman Amna dan Anis amat sukakan kesemua vitamin dalam Set  Kesihatan Anak Sihat dan Pintar?

Mengapa mesti memilih VITAMIN SHAKLEE 
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986
COD Shaklee Kepala Batas, COD Shaklee Bertam, COD Shaklee Bukit Mertajam, COD Shaklee Sungai Petani,COD Shaklee Butterwoth, COD Shaklee Seberang Jaya,COD Tasek Gelugur, COD Penaga 
PM kami disini ➜
EMAIL : winawellness@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan
www.winawellness.com

#shakleebertam #Shakleepenang #shakleekepalabatas #shakleesungaipetani
#shakleebukitmertajam #pengedarshaklee#Shaklee Tasek Gelugor#shaklee penaga
#shakleemalaysia