Kesihatan Itu Kekayaan

Monday, September 25, 2017

Pengedar Aktif Shaklee Kepala Batas : 7 Kebaikan Lechitin Shaklee


Pengedar Aktif Shaklee Kepala Batas : 7 Kebaikan Lechitin Shaklee  

~ LECHITIN memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 badan. Tanpa lechitin yg mencukupi , membran sel akan mengeras yg mana pastinya menyukarkan proses penyerapan. Byk faktor seperti bahan kimia dari persekitaran yg tercemar, metal thing, dadah, food additives, pesticides, dll. So, dgn cara pengambilan LECHITIN pasti ianya keputusan yg bijak!

~ LECHITIN membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria. Di samping itu, struktur lechitin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.

~ Hasil kajian LECHITIN juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.

~ LECHITIN adalah asid lemak perlu yg penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Sebab itulah ia berguna bagi mereka yg ada alergi, hay fever, asma, bronkitis, dan emphysema.

~ LECHITIN juga bertindak sebagai pelarut utk kolestrol, trglycerides dan lemak2 yg lain. Sebab itu ia membantu mencegah penyakit seperti tekanan darah tinggi, stroke, heart disease, arteri yg mengeras... Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000 - 7000 mg of LECHITIN for a day! Jika berhadapan dengan masalah kesihatan sebegini rupa.

~ LECHITINmembantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.

~ LECHITIN bersama unsur2 lain digunakan utk membuat bile. Bile ini berfungsi utk mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 sprti vitamin A, D, E dan K ke dalam badan.

Naaahhh!! Anda lihat dan baca sendiri bukan betapa manfaatnya vitamin LECHITIN ini kepada kehidupan manusia!


 BAGAIMANA BELI SHAKLEE HARGA MURAH?

Ingin dapatkan Diskaun Harga Ahli 15%-33% daftar sekarang sebagai Ahli Shaklee dan nikmati potongan harga yang menjimatkan.

Bagaimana untuk mendaftar sebagai Ahli Shaklee ?

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986

Pengedar Shaklee Kepala Batas, Pengedar Shaklee Bertam,Pengedar Shaklee Tasek Gelugur,Pengedar Shaklee Penaga,Pengedar Shaklee Penang,Pengedar Shaklee Bukit Mertajam,Pengedar Shaklee Sungai Petani,Pengedar Shaklee Butterwoth,Pengedar  Shaklee Seberang Jaya

EMAIL : winawellness@gmail.com

Monday, August 14, 2017

Shaklee Bertam: Punca Bengkak Susu


Shaklee Bertam: Punca Bengkak Susu

🏈Ada sesuatu yang menghalang saluran susu samaada jari ibu yang menekan salur susu, bra terangkat menekan salur susu.

🏈Breast bengkak, susu tak dikeluarkan sepenuhnya.

🏈Ada tampuk putih di bahagian nipple dan ianya menyakitkan

Solution:

🎖Gunakan jarum yang sudah disterile untuk cucuk dot putih supaya susu yang berkumpul boleh keluar.

🎖Biasakan untuk urut breast sebelum mulakan sesi mengepam dan menyusu. Urut bahagian berketul supaya susu kembali lancar

🎖Tuam air suam untuk lancarkan pengaliran susu

🎖Gunakan bra menyusu untuk elakkan sebarang halangan pada breast

🎖Guna cara pegang C-cut bukannya scissor cut

🎖Guna 5 jari buat bentuk kucup dan tekan pada aerola sehingga susu memancut keluar (Boleh bayangkan?)

Pengambilan Lechitin juga melancarkan pengaliran susu badan.


BAGAIMANA BELI SHAKLEE HARGA MURAH?
Ingin dapatkan Diskaun Harga Ahli 15%-33% daftar sekarang sebagai Ahli Shaklee dan nikmati potongan harga yang menjimatkan.

Bagaimana untuk mendaftar sebagai Ahli Shaklee ?Mudah sahaja anda klik pada gambar di bawah  "JOIN NOW"

Cara daftar ahli shaklee
Klik untuk daftar sebagai Ahli Shaklee

==========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986

Pengedar Shaklee Kepala Batas, Pengedar Shaklee Bertam,Pengedar Shaklee Tasek Gelugur,Pengedar Shaklee Penaga,Pengedar Shaklee Penang,Pengedar Shaklee Bukit Mertajam,Pengedar Shaklee Sungai Petani,Pengedar Shaklee Butterwoth,Pengedar  Shaklee Seberang Jaya

EMAIL : winawellness@gmail.com

Bagaimana Vivix Boleh Bantu Untuk Kurus


Bagaimana vivix boleh bantu kita kurus.Saya ringkaskan dalam bentuk point untuk anda lebih mudah faham… :) jom baca !!! ❤️

Buah buahan yang mengandungi resveratrol (resveratrol terdapat pada kulit anggur muscadine) dapat menyekat proses selular yang membolehkan sel sellemak untuk develop..which is ianya satu kaedah untuk kawal obesiti.

❤️Secara natural nya, buah buahan memang bagus dalam metabolic & digestive support.
So, bila kita consume vivix, secara tak langsungnya macam kita makan buah anggur..which is kita detox badan kita dan dapat seimbangkan berat badan yang sihat.

❤️Selain daripada dapat halang proses pembentukan lemak, resveratrol juga dapat bantu merangsang penurunan berat badan yang dramatik tanpa perlu potong banyak kalori intake kita. means, kita masih boleh makan seperti biasa.

❤️Antioksidan yang tinggi pada resveratrol dapat trigger sensor cepat rasa ‘full’ atau kenyang. Inilah yang menyebabkan kita dapat control makan kita dan dapat turun berat dengan mudah. so, nafsu makan dapatlah di kawal

Bagaimana vivix bantu kita kurus?

Jadinya, sebelum pergi mana mana majlis yang akan hidangkan banyakmakanan, lebih baik kita telan sesudu kecil vivix dulu tau! :) untuk pastikan kita tak makan berlebihan semasa majlis tu nanti..lagipun, banyak makanan2 di majlis2 yang boleh mengundang penyakit lain antaranya kencing manis…haa…next entry saya share bagaimana vivix bantu pesakit kencing manis pulak.. walaupun anda dah consume vivix nanti, jangan pulak main bedal je makanan yang ada di depan makan..berpada-pada lah…kita buat apa2 semuanya kene bersederhana



BAGAIMANA BELI SHAKLEE HARGA MURAH?
Ingin dapatkan Diskaun Harga Ahli 15%-33% daftar sekarang sebagai Ahli Shaklee dan nikmati potongan harga yang menjimatkan.

Bagaimana untuk mendaftar sebagai Ahli Shaklee ?Mudah sahaja anda klik pada gambar di bawah  "JOIN NOW"

Cara daftar ahli shaklee
Klik untuk daftar sebagai Ahli Shaklee

==========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986

Pengedar Shaklee Kepala Batas, Pengedar Shaklee Bertam,Pengedar Shaklee Tasek Gelugur,Pengedar Shaklee Penaga,Pengedar Shaklee Penang,Pengedar Shaklee Bukit Mertajam,Pengedar Shaklee Sungai Petani,Pengedar Shaklee Butterwoth,Pengedar  Shaklee Seberang Jaya

EMAIL : winawellness@gmail.com


Pegedar Shaklee Kepala Batas:3 Tips Banyakkan Susu Badan


1. Kerapkan Menyusu / Mengepam

Susukan bayi sekurang-kurangnya setiap 3 jam pada siang hari. Jika bayi tidur lebih daripada 3 jam, kejutkan dia untuk menyusu. Pada waktu malam pula, kejutkan bayi untuk menyusu tambahan terutamanya jika dia tidur lebih daripada 4-5 jam.

Percaya kepada konsep bekalan dan permintaan. Semakin kerap kosongkan payudara semakin banyak susu dihasilkan.

Kerapkan sesi pemerahan sekitar jam 12 tengah malam hingga 6 pagi. Ini kerana hormon prolaktin banyak dihasilkan ketika ini.



2. Jangan Tunggu Payudara Penuh

Ada sesetengah wanita suka menjadikan payudara penuh sebagai petunjuk bahawa bayinya perlu disusukan. Itu salah!Yakinlah bahawa payudara sentiasa mengandungi susu dan apabila bayi disusukan, ia akan bekerja keras untuk menghasilkan lebih banyak susu.

Kajian menunjukkan bahawa tahap lemak dalam susu adalah lebih tinggi apabila tempoh antara satu penyusuan dengan yang lain adalah singkat. Ini bereti, jika anda menyusukan bayi beberapa minit selepas selesai menyusukan bayi (ketika anda beranggapan payudara "kosong"), dia akan memperoleh susu tinggi kandungan lemak yang dapat membantunya menambah berat badan.


3. Minum banyak Air

Pastikan anda minum banyak air sepanjang tempoh penyusuan mahupun pemerahan susu. Anda digalakkan minum 3 liter air iaitu kira-kira 13 cawan setiap hari.

BAGAIMANA BELI SHAKLEE HARGA MURAH?
Ingin dapatkan Diskaun Harga Ahli 15%-33% daftar sekarang sebagai Ahli Shaklee dan nikmati potongan harga yang menjimatkan.

Bagaimana untuk mendaftar sebagai Ahli Shaklee ?Mudah sahaja anda klik pada gambar di bawah  "JOIN NOW"

Cara daftar ahli shaklee
Klik untuk daftar sebagai Ahli Shaklee

==========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986

Pengedar Shaklee Kepala Batas, Pengedar Shaklee Bertam,Pengedar Shaklee Tasek Gelugur,Pengedar Shaklee Penaga,Pengedar Shaklee Penang,Pengedar Shaklee Bukit Mertajam,Pengedar Shaklee Sungai Petani,Pengedar Shaklee Butterwoth,Pengedar  Shaklee Seberang Jaya

EMAIL : winawellness@gmail.com

Wednesday, August 2, 2017

Pengedar Aktif Kepala Batas:Herbalblend Shaklee

Pengedar Aktif Kepala Batas:Herbalblend Shaklee

Bukan senang nak jumpa krim yang betul-betul selamat untuk seisi keluarga kan?terutamanya macam saya yang ada bayi comel serta anak kecil yang sangat sensetif.

Apa kegunaan Herbalblend Shaklee ?

Inilah 8 kegunaan Herbalblend Shaklee yang mesti dimiliki oleh setiap rumah.

Ini cuba Herbalblend Shaklee?
Harga untuk 1 tiub 113gm hanya RM37.50 sahaja

BAGAIMANA BELI SHAKLEE HARGA MURAH?
Ingin dapatkan Diskaun Harga Ahli 15%-33% daftar sekarang sebagai Ahli Shaklee dan nikmati potongan harga yang menjimatkan.

Bagaimana untuk mendaftar sebagai Ahli Shaklee ?Mudah sahaja anda klik pada gambar di bawah  "JOIN NOW"

Cara daftar ahli shaklee
Klik untuk daftar sebagai Ahli Shaklee

==========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986

Pengedar Shaklee Kepala Batas, Pengedar Shaklee Bertam,Pengedar Shaklee Tasek Gelugur,Pengedar Shaklee Penaga,Pengedar Shaklee Penang,Pengedar Shaklee Bukit Mertajam,Pengedar Shaklee Sungai Petani,Pengedar Shaklee Butterwoth,Pengedar  Shaklee Seberang Jaya

EMAIL : winawellness@gmail.com

Tuesday, August 1, 2017

Pengedar Aktif Shaklee Bertam Cuci Sayur Dan Buah Dengan Basic H Shaklee

ANDA HILANGKAN WAX PADA KULIT BUAH DENGAN APA YE?

Saya selalu guna basic h untuk rendam buah anggur,epal dan buah-buahan yang ada wax dekat kulit buah.

macam-macam dah cuba guna untuk hilangkan wax tu, dengan basic h sangat  membantu.

Inilah basic H yang memudahkan tugas saya di rumah,

BAGAIMANA BELI SHAKLEE HARGA MURAH?
Ingin dapatkan Diskaun Harga Ahli 15%-33% daftar sekarang sebagai Ahli Shaklee dan nikmati potongan harga yang menjimatkan.

Bagaimana untuk mendaftar sebagai Ahli Shaklee ?Mudah sahaja anda klik pada gambar di bawah  "JOIN NOW"

Cara daftar ahli shaklee
Klik untuk daftar sebagai Ahli Shaklee

==========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986

Pengedar Shaklee Kepala Batas, Pengedar Shaklee Bertam,Pengedar Shaklee Tasek Gelugur,Pengedar Shaklee Penaga,Pengedar Shaklee Penang,Pengedar Shaklee Bukit Mertajam,Pengedar Shaklee Sungai Petani,Pengedar Shaklee Butterwoth,Pengedar  Shaklee Seberang Jaya

EMAIL : winawellness@gmail.com

Monday, July 31, 2017

Pengedar Aktif Shaklee Bertam:Vitamin C Untuk Kecantikan Kulit

Vitamin C Untuk Kecantikan Kulit

Tips membeli vitamin c
Kalau nak beli vitamin c pastikan lulus syarat pertama iaitu bersifat sustain release. 

Mcm mana nak tau? Baca label sebelum beli. Sebab tu tak boleh sembarang je beli vitamin c ni. 
Kenapa sustain release? 

Vitamin c ni sifatnya larut air. Jadi tak simpan dalam badan. Kalau ada teknologi ni, pelepasan vitamin C akan dilepaskan 100mg setiap 1 jam dalam badan. 

1 biji vitamin c shaklee ada 500mg. Jadi perlindungan selama 5 jam dalam badan kita. Kalau tak ada teknologi nie membazir sahaja makan vitamin sampai 1000mg sekalipun. 

Vitamin C shaklee juga proven by landmark study. Pilih biar yang kualitinya dijamin. Baru la tak merana dengan kesan buruk.

Testimoni Vitamin C Shaklee

BAGAIMANA BELI SHAKLEE HARGA MURAH?

Ingin dapatkan Diskaun Harga Ahli 15%-33% daftar sekarang sebagai Ahli Shaklee dan nikmati potongan harga yang menjimatkan.

Bagaimana untuk mendaftar sebagai Ahli Shaklee ?Mudah sahaja anda klik pada gambar di bawah  "JOIN NOW"

Cara daftar ahli shaklee
Klik untuk daftar sebagai Ahli Shaklee

==========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986

Pengedar Shaklee Kepala Batas, Pengedar Shaklee Bertam,Pengedar Shaklee Tasek Gelugur,Pengedar Shaklee Penaga,Pengedar Shaklee Penang,Pengedar Shaklee Bukit Mertajam,Pengedar Shaklee Sungai Petani,Pengedar Shaklee Butterwoth,Pengedar  Shaklee Seberang Jaya

EMAIL : winawellness@gmail.com

Thursday, March 30, 2017

Pengedar Shaklee Bertam:Tips Atasi Bengkak Susu

Assalamualaikum
Hai selamat petang buat semua pengunjung blog yang mencari entry Tips Atasi Bengkak Susu

Saya juga pernah mengalami bengkak susu yang teruk (severe engorgement), sampai demam-demam tau. Hasil dari bengkak susu itu menyebabkan saya mengalami ketulan pada bahagian pada payudara. Berikut adalah steps yang saya lakukan untuk menghilangkan bengkak dan ketulan susu itu.

TIPS ATASI BENGKAK SUSU:

1. Mandi air panas selama 15-20 minit. Halakan air panas ke bahagian breast. Semasa mandi, buat urutan secara membulat ke seluruh bahagian breast dengan sedikit pressure di bahagian ketulan (jika ada).

2. Isi air panas dlm botol storage susu. Golek-golekkan di bahagian ketulan sambil urutan pada breast. (Hot compress)

3. Lakukan urutan dari atas ke bawah, arah tampuk hitam (areola) di seluruh breast.

4. Susukan bayi sekerap mungkin. Golekkan botol air panas tadi pada kawasan bengkak/ketulan sepanjang penyusuan. Selang selikan dengan urutan pada breast.

5. Jika bayi sudah kenyang atau sudah tidak mahu menyusu, pam sekerap mungkin sehingga ketulan/bengkak surut (2 jam sekali dengan sedutan yang rendah). Golekkan botol air panas tadi sepanjang mengepam. Selang selikan dengan urutan pada breast.

6. Elakkan ais buat masa ini, tambahkan pengambilan AIR SUAM 1 gelas 300-350ml setiap 1 jam.

7. Saluran susu yang membengkak / berketul, akan menghalang aliran susu keluar dengan laju. Sebab itu aliran susu menjadi perlahan apabila menggunakan breastpump. Kuantiti perahan juga menjadi sedikit disebabkan bengkak susu.

8. Hot compress/massage membantu melegakan bengkak dan meleraikan saluran susu supaya aliran susu kembali normal.

9. Jika kelihatan merah-merah pada kulit di bahagian payudara yang bengkak atau ketulan susu, ini tanda-tanda anda mengalami radang payudara. Gunakan cold compress (tuam dengan tuala sejuk/ botol storage berisi air sejuk (iced water)) selama 10-15 minit dulu sebelum hot compress untuk menghilangkan radang.

10. Jika anda mengalami radang payudara, saya sarankan anda berjumpa dengan doktor untuk pemerhatian dan rawatan lanjut.

11)Amalkan Lechitin Shaklee bagi membantu masalah bengkak susu dan menurut Dr Jackman, Lecithin bertindak dengan mengurangkan kelikatan susu dengan meningkatkan peratusan asid lemak politaktepu dalam susu. Pakar penyusuan menyarankan pengambilan sebanyak 3,600-4,800mg Lecithin sehari untuk membantu melegakan susu tersumbat.

Saya doakan penyusuan anda dipermudahkan Allah.

Testimoni Lechitin Shaklee Atasi Bengkak Susu



Mengapa mesti memilih Shaklee

✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik
===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986
COD Shaklee Kepala Batas, COD Shaklee Bertam, COD Shaklee Bukit Mertajam, COD Shaklee Sungai Petani,COD Shaklee Butterwoth, COD Shaklee Seberang Jaya,COD Shaklee Penaga,COD Shaklee Tasek Gelugur