Kesihatan Itu Kekayaan

Monday, September 25, 2017

Pengedar Aktif Shaklee Kepala Batas : 7 Kebaikan Lechitin Shaklee


Pengedar Aktif Shaklee Kepala Batas : 7 Kebaikan Lechitin Shaklee  

~ LECHITIN memainkan peranan utama dalam penyerapan zat2 penting dari saluran darah ke dalam sel2 badan. Tanpa lechitin yg mencukupi , membran sel akan mengeras yg mana pastinya menyukarkan proses penyerapan. Byk faktor seperti bahan kimia dari persekitaran yg tercemar, metal thing, dadah, food additives, pesticides, dll. So, dgn cara pengambilan LECHITIN pasti ianya keputusan yg bijak!

~ LECHITIN membantu sistem imunisasi dengan membalut sel darah merah kita dan seterusnya memberi perlindungan dari serangan virus, kuman dan bakteria. Di samping itu, struktur lechitin itu sendiri melindungi sel dari teroksida.

~ Hasil kajian LECHITIN juga dikatakan sumber hormon neurotransmitter di mana ia menggalakkan proses tidur. Kekurangan hormon ini dikatakan punca insomnia.

~ LECHITIN adalah asid lemak perlu yg penting dalam penjagaan paru2 kerana kebolehannya mencairkan mukus dan mencegah iritasi. Sebab itulah ia berguna bagi mereka yg ada alergi, hay fever, asma, bronkitis, dan emphysema.

~ LECHITIN juga bertindak sebagai pelarut utk kolestrol, trglycerides dan lemak2 yg lain. Sebab itu ia membantu mencegah penyakit seperti tekanan darah tinggi, stroke, heart disease, arteri yg mengeras... Malah sesetengah pakar mengesyorkan pengambilan up to 6000 - 7000 mg of LECHITIN for a day! Jika berhadapan dengan masalah kesihatan sebegini rupa.

~ LECHITINmembantu mengurangkan atau mencegah penyakit berkaitan hati.

~ LECHITIN bersama unsur2 lain digunakan utk membuat bile. Bile ini berfungsi utk mencairkan lemak. Pengemulsian ini memudahkan penyerapan zat2 sprti vitamin A, D, E dan K ke dalam badan.

Naaahhh!! Anda lihat dan baca sendiri bukan betapa manfaatnya vitamin LECHITIN ini kepada kehidupan manusia!


 BAGAIMANA BELI SHAKLEE HARGA MURAH?

Ingin dapatkan Diskaun Harga Ahli 15%-33% daftar sekarang sebagai Ahli Shaklee dan nikmati potongan harga yang menjimatkan.

Bagaimana untuk mendaftar sebagai Ahli Shaklee ?

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986

Pengedar Shaklee Kepala Batas, Pengedar Shaklee Bertam,Pengedar Shaklee Tasek Gelugur,Pengedar Shaklee Penaga,Pengedar Shaklee Penang,Pengedar Shaklee Bukit Mertajam,Pengedar Shaklee Sungai Petani,Pengedar Shaklee Butterwoth,Pengedar  Shaklee Seberang Jaya

EMAIL : winawellness@gmail.com

Monday, August 14, 2017

Shaklee Bertam: Punca Bengkak Susu


Shaklee Bertam: Punca Bengkak Susu

🏈Ada sesuatu yang menghalang saluran susu samaada jari ibu yang menekan salur susu, bra terangkat menekan salur susu.

🏈Breast bengkak, susu tak dikeluarkan sepenuhnya.

🏈Ada tampuk putih di bahagian nipple dan ianya menyakitkan

Solution:

🎖Gunakan jarum yang sudah disterile untuk cucuk dot putih supaya susu yang berkumpul boleh keluar.

🎖Biasakan untuk urut breast sebelum mulakan sesi mengepam dan menyusu. Urut bahagian berketul supaya susu kembali lancar

🎖Tuam air suam untuk lancarkan pengaliran susu

🎖Gunakan bra menyusu untuk elakkan sebarang halangan pada breast

🎖Guna cara pegang C-cut bukannya scissor cut

🎖Guna 5 jari buat bentuk kucup dan tekan pada aerola sehingga susu memancut keluar (Boleh bayangkan?)

Pengambilan Lechitin juga melancarkan pengaliran susu badan.


BAGAIMANA BELI SHAKLEE HARGA MURAH?
Ingin dapatkan Diskaun Harga Ahli 15%-33% daftar sekarang sebagai Ahli Shaklee dan nikmati potongan harga yang menjimatkan.

Bagaimana untuk mendaftar sebagai Ahli Shaklee ?Mudah sahaja anda klik pada gambar di bawah  "JOIN NOW"

Cara daftar ahli shaklee
Klik untuk daftar sebagai Ahli Shaklee

==========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986

Pengedar Shaklee Kepala Batas, Pengedar Shaklee Bertam,Pengedar Shaklee Tasek Gelugur,Pengedar Shaklee Penaga,Pengedar Shaklee Penang,Pengedar Shaklee Bukit Mertajam,Pengedar Shaklee Sungai Petani,Pengedar Shaklee Butterwoth,Pengedar  Shaklee Seberang Jaya

EMAIL : winawellness@gmail.com

Bagaimana Vivix Boleh Bantu Untuk Kurus


Bagaimana vivix boleh bantu kita kurus.Saya ringkaskan dalam bentuk point untuk anda lebih mudah faham… :) jom baca !!! ❤️

Buah buahan yang mengandungi resveratrol (resveratrol terdapat pada kulit anggur muscadine) dapat menyekat proses selular yang membolehkan sel sellemak untuk develop..which is ianya satu kaedah untuk kawal obesiti.

❤️Secara natural nya, buah buahan memang bagus dalam metabolic & digestive support.
So, bila kita consume vivix, secara tak langsungnya macam kita makan buah anggur..which is kita detox badan kita dan dapat seimbangkan berat badan yang sihat.

❤️Selain daripada dapat halang proses pembentukan lemak, resveratrol juga dapat bantu merangsang penurunan berat badan yang dramatik tanpa perlu potong banyak kalori intake kita. means, kita masih boleh makan seperti biasa.

❤️Antioksidan yang tinggi pada resveratrol dapat trigger sensor cepat rasa ‘full’ atau kenyang. Inilah yang menyebabkan kita dapat control makan kita dan dapat turun berat dengan mudah. so, nafsu makan dapatlah di kawal

Bagaimana vivix bantu kita kurus?

Jadinya, sebelum pergi mana mana majlis yang akan hidangkan banyakmakanan, lebih baik kita telan sesudu kecil vivix dulu tau! :) untuk pastikan kita tak makan berlebihan semasa majlis tu nanti..lagipun, banyak makanan2 di majlis2 yang boleh mengundang penyakit lain antaranya kencing manis…haa…next entry saya share bagaimana vivix bantu pesakit kencing manis pulak.. walaupun anda dah consume vivix nanti, jangan pulak main bedal je makanan yang ada di depan makan..berpada-pada lah…kita buat apa2 semuanya kene bersederhana



BAGAIMANA BELI SHAKLEE HARGA MURAH?
Ingin dapatkan Diskaun Harga Ahli 15%-33% daftar sekarang sebagai Ahli Shaklee dan nikmati potongan harga yang menjimatkan.

Bagaimana untuk mendaftar sebagai Ahli Shaklee ?Mudah sahaja anda klik pada gambar di bawah  "JOIN NOW"

Cara daftar ahli shaklee
Klik untuk daftar sebagai Ahli Shaklee

==========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986

Pengedar Shaklee Kepala Batas, Pengedar Shaklee Bertam,Pengedar Shaklee Tasek Gelugur,Pengedar Shaklee Penaga,Pengedar Shaklee Penang,Pengedar Shaklee Bukit Mertajam,Pengedar Shaklee Sungai Petani,Pengedar Shaklee Butterwoth,Pengedar  Shaklee Seberang Jaya

EMAIL : winawellness@gmail.com


Pegedar Shaklee Kepala Batas:3 Tips Banyakkan Susu Badan


1. Kerapkan Menyusu / Mengepam

Susukan bayi sekurang-kurangnya setiap 3 jam pada siang hari. Jika bayi tidur lebih daripada 3 jam, kejutkan dia untuk menyusu. Pada waktu malam pula, kejutkan bayi untuk menyusu tambahan terutamanya jika dia tidur lebih daripada 4-5 jam.

Percaya kepada konsep bekalan dan permintaan. Semakin kerap kosongkan payudara semakin banyak susu dihasilkan.

Kerapkan sesi pemerahan sekitar jam 12 tengah malam hingga 6 pagi. Ini kerana hormon prolaktin banyak dihasilkan ketika ini.



2. Jangan Tunggu Payudara Penuh

Ada sesetengah wanita suka menjadikan payudara penuh sebagai petunjuk bahawa bayinya perlu disusukan. Itu salah!Yakinlah bahawa payudara sentiasa mengandungi susu dan apabila bayi disusukan, ia akan bekerja keras untuk menghasilkan lebih banyak susu.

Kajian menunjukkan bahawa tahap lemak dalam susu adalah lebih tinggi apabila tempoh antara satu penyusuan dengan yang lain adalah singkat. Ini bereti, jika anda menyusukan bayi beberapa minit selepas selesai menyusukan bayi (ketika anda beranggapan payudara "kosong"), dia akan memperoleh susu tinggi kandungan lemak yang dapat membantunya menambah berat badan.


3. Minum banyak Air

Pastikan anda minum banyak air sepanjang tempoh penyusuan mahupun pemerahan susu. Anda digalakkan minum 3 liter air iaitu kira-kira 13 cawan setiap hari.

BAGAIMANA BELI SHAKLEE HARGA MURAH?
Ingin dapatkan Diskaun Harga Ahli 15%-33% daftar sekarang sebagai Ahli Shaklee dan nikmati potongan harga yang menjimatkan.

Bagaimana untuk mendaftar sebagai Ahli Shaklee ?Mudah sahaja anda klik pada gambar di bawah  "JOIN NOW"

Cara daftar ahli shaklee
Klik untuk daftar sebagai Ahli Shaklee

==========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986

Pengedar Shaklee Kepala Batas, Pengedar Shaklee Bertam,Pengedar Shaklee Tasek Gelugur,Pengedar Shaklee Penaga,Pengedar Shaklee Penang,Pengedar Shaklee Bukit Mertajam,Pengedar Shaklee Sungai Petani,Pengedar Shaklee Butterwoth,Pengedar  Shaklee Seberang Jaya

EMAIL : winawellness@gmail.com

Wednesday, August 2, 2017

Pengedar Aktif Kepala Batas:Herbalblend Shaklee

Pengedar Aktif Kepala Batas:Herbalblend Shaklee

Bukan senang nak jumpa krim yang betul-betul selamat untuk seisi keluarga kan?terutamanya macam saya yang ada bayi comel serta anak kecil yang sangat sensetif.

Apa kegunaan Herbalblend Shaklee ?

Inilah 8 kegunaan Herbalblend Shaklee yang mesti dimiliki oleh setiap rumah.

Ini cuba Herbalblend Shaklee?
Harga untuk 1 tiub 113gm hanya RM37.50 sahaja

BAGAIMANA BELI SHAKLEE HARGA MURAH?
Ingin dapatkan Diskaun Harga Ahli 15%-33% daftar sekarang sebagai Ahli Shaklee dan nikmati potongan harga yang menjimatkan.

Bagaimana untuk mendaftar sebagai Ahli Shaklee ?Mudah sahaja anda klik pada gambar di bawah  "JOIN NOW"

Cara daftar ahli shaklee
Klik untuk daftar sebagai Ahli Shaklee

==========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986

Pengedar Shaklee Kepala Batas, Pengedar Shaklee Bertam,Pengedar Shaklee Tasek Gelugur,Pengedar Shaklee Penaga,Pengedar Shaklee Penang,Pengedar Shaklee Bukit Mertajam,Pengedar Shaklee Sungai Petani,Pengedar Shaklee Butterwoth,Pengedar  Shaklee Seberang Jaya

EMAIL : winawellness@gmail.com

Tuesday, August 1, 2017

Pengedar Aktif Shaklee Bertam Cuci Sayur Dan Buah Dengan Basic H Shaklee

ANDA HILANGKAN WAX PADA KULIT BUAH DENGAN APA YE?

Saya selalu guna basic h untuk rendam buah anggur,epal dan buah-buahan yang ada wax dekat kulit buah.

macam-macam dah cuba guna untuk hilangkan wax tu, dengan basic h sangat  membantu.

Inilah basic H yang memudahkan tugas saya di rumah,

BAGAIMANA BELI SHAKLEE HARGA MURAH?
Ingin dapatkan Diskaun Harga Ahli 15%-33% daftar sekarang sebagai Ahli Shaklee dan nikmati potongan harga yang menjimatkan.

Bagaimana untuk mendaftar sebagai Ahli Shaklee ?Mudah sahaja anda klik pada gambar di bawah  "JOIN NOW"

Cara daftar ahli shaklee
Klik untuk daftar sebagai Ahli Shaklee

==========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986

Pengedar Shaklee Kepala Batas, Pengedar Shaklee Bertam,Pengedar Shaklee Tasek Gelugur,Pengedar Shaklee Penaga,Pengedar Shaklee Penang,Pengedar Shaklee Bukit Mertajam,Pengedar Shaklee Sungai Petani,Pengedar Shaklee Butterwoth,Pengedar  Shaklee Seberang Jaya

EMAIL : winawellness@gmail.com

Monday, July 31, 2017

Pengedar Aktif Shaklee Bertam:Vitamin C Untuk Kecantikan Kulit

Vitamin C Untuk Kecantikan Kulit

Tips membeli vitamin c
Kalau nak beli vitamin c pastikan lulus syarat pertama iaitu bersifat sustain release. 

Mcm mana nak tau? Baca label sebelum beli. Sebab tu tak boleh sembarang je beli vitamin c ni. 
Kenapa sustain release? 

Vitamin c ni sifatnya larut air. Jadi tak simpan dalam badan. Kalau ada teknologi ni, pelepasan vitamin C akan dilepaskan 100mg setiap 1 jam dalam badan. 

1 biji vitamin c shaklee ada 500mg. Jadi perlindungan selama 5 jam dalam badan kita. Kalau tak ada teknologi nie membazir sahaja makan vitamin sampai 1000mg sekalipun. 

Vitamin C shaklee juga proven by landmark study. Pilih biar yang kualitinya dijamin. Baru la tak merana dengan kesan buruk.

Testimoni Vitamin C Shaklee

BAGAIMANA BELI SHAKLEE HARGA MURAH?

Ingin dapatkan Diskaun Harga Ahli 15%-33% daftar sekarang sebagai Ahli Shaklee dan nikmati potongan harga yang menjimatkan.

Bagaimana untuk mendaftar sebagai Ahli Shaklee ?Mudah sahaja anda klik pada gambar di bawah  "JOIN NOW"

Cara daftar ahli shaklee
Klik untuk daftar sebagai Ahli Shaklee

==========

CARA ORDER:

===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986

Pengedar Shaklee Kepala Batas, Pengedar Shaklee Bertam,Pengedar Shaklee Tasek Gelugur,Pengedar Shaklee Penaga,Pengedar Shaklee Penang,Pengedar Shaklee Bukit Mertajam,Pengedar Shaklee Sungai Petani,Pengedar Shaklee Butterwoth,Pengedar  Shaklee Seberang Jaya

EMAIL : winawellness@gmail.com

Thursday, March 30, 2017

Pengedar Shaklee Bertam:Tips Atasi Bengkak Susu

Assalamualaikum
Hai selamat petang buat semua pengunjung blog yang mencari entry Tips Atasi Bengkak Susu

Saya juga pernah mengalami bengkak susu yang teruk (severe engorgement), sampai demam-demam tau. Hasil dari bengkak susu itu menyebabkan saya mengalami ketulan pada bahagian pada payudara. Berikut adalah steps yang saya lakukan untuk menghilangkan bengkak dan ketulan susu itu.

TIPS ATASI BENGKAK SUSU:

1. Mandi air panas selama 15-20 minit. Halakan air panas ke bahagian breast. Semasa mandi, buat urutan secara membulat ke seluruh bahagian breast dengan sedikit pressure di bahagian ketulan (jika ada).

2. Isi air panas dlm botol storage susu. Golek-golekkan di bahagian ketulan sambil urutan pada breast. (Hot compress)

3. Lakukan urutan dari atas ke bawah, arah tampuk hitam (areola) di seluruh breast.

4. Susukan bayi sekerap mungkin. Golekkan botol air panas tadi pada kawasan bengkak/ketulan sepanjang penyusuan. Selang selikan dengan urutan pada breast.

5. Jika bayi sudah kenyang atau sudah tidak mahu menyusu, pam sekerap mungkin sehingga ketulan/bengkak surut (2 jam sekali dengan sedutan yang rendah). Golekkan botol air panas tadi sepanjang mengepam. Selang selikan dengan urutan pada breast.

6. Elakkan ais buat masa ini, tambahkan pengambilan AIR SUAM 1 gelas 300-350ml setiap 1 jam.

7. Saluran susu yang membengkak / berketul, akan menghalang aliran susu keluar dengan laju. Sebab itu aliran susu menjadi perlahan apabila menggunakan breastpump. Kuantiti perahan juga menjadi sedikit disebabkan bengkak susu.

8. Hot compress/massage membantu melegakan bengkak dan meleraikan saluran susu supaya aliran susu kembali normal.

9. Jika kelihatan merah-merah pada kulit di bahagian payudara yang bengkak atau ketulan susu, ini tanda-tanda anda mengalami radang payudara. Gunakan cold compress (tuam dengan tuala sejuk/ botol storage berisi air sejuk (iced water)) selama 10-15 minit dulu sebelum hot compress untuk menghilangkan radang.

10. Jika anda mengalami radang payudara, saya sarankan anda berjumpa dengan doktor untuk pemerhatian dan rawatan lanjut.

11)Amalkan Lechitin Shaklee bagi membantu masalah bengkak susu dan menurut Dr Jackman, Lecithin bertindak dengan mengurangkan kelikatan susu dengan meningkatkan peratusan asid lemak politaktepu dalam susu. Pakar penyusuan menyarankan pengambilan sebanyak 3,600-4,800mg Lecithin sehari untuk membantu melegakan susu tersumbat.

Saya doakan penyusuan anda dipermudahkan Allah.

Testimoni Lechitin Shaklee Atasi Bengkak Susu



Mengapa mesti memilih Shaklee

✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik
===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986
COD Shaklee Kepala Batas, COD Shaklee Bertam, COD Shaklee Bukit Mertajam, COD Shaklee Sungai Petani,COD Shaklee Butterwoth, COD Shaklee Seberang Jaya,COD Shaklee Penaga,COD Shaklee Tasek Gelugur

Friday, July 29, 2016

Shaklee Kepala Batas:​Sijil Halal Shaklee yang diiktiraf oleh JAKIM

​Sijil Halal Shaklee yang diiktiraf oleh JAKIM

Sebagai pengguna yang bijak, kita semestinya inginkan jaminan kualiti dan kebersihan yang terbaik.

Produk shaklee adalah terjamin halal dimana sijil halalnya juga diiktiraf oleh JAKIM dan juga mendapat kelulusan KKM.

 Mengapa mesti memilih Shaklee

✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik
===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986
COD Shaklee Kepala Batas, COD Shaklee Bertam, COD Shaklee Bukit Mertajam, COD Shaklee Sungai Petani,COD Shaklee Butterwoth, COD Shaklee Seberang Jaya,COD Shaklee Penaga,COD Shaklee Tasek Gelugur 

Friday, July 22, 2016

Shaklee Kepala Batas:GLA Complex Untuk Rawat Keputihan

Shaklee Kepala Batas:GLA Complex Untuk Rawat Keputihan

Kawan  saya berikan pengalaman beliau mengatasi masalah keputihan yang teruk ...

Minum air masak - mencukupi.
Makan alfalfa dah cuba
Guna pencuci dah juga

Namun kesannya menghampakan.

Namun selepas beliau mencuba amalan pengambilan GLA Complex 2 biji sehari. Alhamdulillah tiada lagi keputihan dan tak perlu lagi panty liners seperti sebelum ini!

Alhamdulillah seronok dengar!

Mengapa GLA Complex? Ia menstabilkan hormon dalam badan kita. Sebab itu wanita perlu ambil terutama mereka yang melalui pre monopause atau yang dah monopause supaya hormon kita stabil.

Ada adik beradik, kakak, adik atau kawan yang mengalami keputihan boleh cuba GLA Complex Shaklee!


Mengapa mesti memilih  Shaklee

✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik
===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986
COD Shaklee Kepala Batas, COD Shaklee Bertam, COD Shaklee Bukit Mertajam, COD Shaklee Sungai Petani,COD Shaklee Butterwoth, COD Shaklee Seberang Jaya,COD Shaklee Penaga,COD Shaklee Tasek Gelugur 

Monday, July 18, 2016

Shaklee Bertam:Vitamin Untuk Anak Bijak

Vitamin Untuk Anak Bijak

Set ini mengandungi :

✅ Omega guard
Mengandungi minyak ikan yang boleh meningkatkan DHA anak anda dan memberi daya fokus ketika belajar. Juga baik untuk kanak2 yang mengidap asma dan batuk.

✅ Meal Shakes
Mengandungi kesemua vitamin dan mineral yang kanak2 perlukan untuk membantu proses pertumbuhan kanak2. Membantu masalah sembelit, picky eaters dan kesihatan mata anak anda.

Mengapa mesti memilih  Shaklee

✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik
===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986
COD Shaklee Kepala Batas, COD Shaklee Bertam, COD Shaklee Bukit Mertajam, COD Shaklee Sungai Petani,COD Shaklee Butterwoth, COD Shaklee Seberang Jaya,COD Shaklee Penaga,COD Shaklee Tasek Gelugur 

Monday, June 6, 2016

Shaklee Kepala Batas:Kebaikan Vitamin C

Shaklee Kepala Batas:Kebaikan Vitamin C

Vitamin C adalah Essential Vitamin yang badan kita perlukan setiap hari.

Kita boleh dapatkan daripada buah dan sayuran, namun adakah anda pasti Vitamin C itu cukup untuk keperluan badan.

Sebab tu kita ada SUPLEMEN iaitu makanan tambahan.

Vitamin C Shaklee istimewanya diekstrak daripada JAGUNG. Jadi pesakit gastrik tiada masalah untuk mencuba.

Vitamin C Shaklee juga ada sistem Sustained Release, iaitu umpama timing di dalam vitamin.

Vit C akan dilepaskan 100mg pada setiap jam.

Kuantiti sebotol = 180biji

Mengapa mesti memilih Shaklee

✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik
===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986
COD Shaklee Kepala Batas, COD Shaklee Bertam, COD Shaklee Bukit Mertajam, COD Shaklee Sungai Petani,COD Shaklee Butterwoth, COD Shaklee Seberang Jaya,COD Shaklee Penaga,COD Shaklee Tasek Gelugur 

PM kami disini ➜

Klik untuk Update INFO

EMAIL : winawellness@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

Shaklee Kepala Batas:Testimoni Set Berpantang Shaklee

Shaklee Kepala Batas:Testimoni Set Berpantang Shaklee

Alhamdulillah set berpantang Shaklee semakin mendapat permintaan bagi mereka yang benar-benar ingin menjaga kesihatan selepas hamil.



APA KEBAIKAN SET BERPANTANG SET INI?
VITALEA: Mengandungi 28 vitamin & mineral penting dan dilengkapi dengan zat besi untuk tenaga yang optimum. Ini kira paling asas dan wajib!
BCOMPLEX: Lengkap dengan 8 komponen vitamin B dan mempunyai sistem penyerapan bioaktif (penyerapan asid folik dengan lebih berkesan) . Membantu membekalkan tenaga kepada ibu dan juga membantu dalam pembakaran lemak dan pengurusan stress
VITAMIN C: Penting dalam penghasilan kolagen yang juga membantu pembentukan rawan, otot dan tulang fetus ketika mengandung. Juga meningkatkan sistem imun bayi dan ibu dan elak dariterkena jangkitan penyakit seperti selsema. Pengambilan vitamin c yang mencukupi ketika berpantang dan menyusukan anak juga membantu mencukupkan keperluan vitamin C bayi melalui penyusuan. Jadi bayi lebih sihat insyaAllah
ZINC: Membantu dalam penyembuhan luka dan juga mengelakkan sebarang jangkitan
OSTEMATRIX40% daripada susu ibu terdiri dari kalsium! jadi amat penting untuk ibu mendapat bekalan kalsium yang mencukupi. Ostematrix shaklee juga lengkap dengan magnesium dan vitamin D yang membantu penyerapan optimum.
ESP: Protein dari soya ini amat bagus untuk ibu dan bayi. Protein sangat membantu dalampenghasilan susu ibu, memberikan tenaga kepada ibu dan memberikan rasa kenyang lebih lama. Ia juga membantu tumbesaran bayi melalui susu ibu
Jika anda tercari-cari Supplement SEMULAJADI, tiada bahan kimia, selamat, anda boleh hubungi saya

Mengapa mesti memilih  Shaklee

✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik
===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986
COD Shaklee Kepala Batas, COD Shaklee Bertam, COD Shaklee Bukit Mertajam, COD Shaklee Sungai Petani,COD Shaklee Butterwoth, COD Shaklee Seberang Jaya,COD Shaklee Penaga,COD Shaklee Tasek Gelugur 

PM kami disini ➜

Klik untuk Update INFO

EMAIL : winawellness@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

Shaklee Bertam: Set Hamil Shaklee

Shaklee Bertam: Set Hamil Shaklee

1).Vita-Lea® Iron Formula
❁ Vitalea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral.
❁ Zat besi dalam Vita-lea dapat membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung dan menyusu kekurangan zat besi dan jika tidak ditampung boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.
2).Sustained Release Vita-C
❁ Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi dan menjadikan kulit lebih cantik.
❁ Membantu Penyerapan iron – kalau tak cukup Vitamin C, makanlah Iron sekapal pun takkan diserap oleh badan.
3).B-Complex
❁ Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri.
❁ B complex juga vitamin anti stress. Jadi bila tiada stress, penghasilan susu adalah lebih baik.
4).Energizing Soy Protein Isolate Powder (ESP)
❁ Antara komposisi utama dalam susu ibu ialah protein. Protein adalah makanan sel. Protein berfungsi mengekalkan pertumbuhan normal dan pemeliharaan tisu.
❁ Mengawal atur keseimbangan bendalir dalam badan.
❁ Pembinaan hormon, enzim dan antibodi memerlukan protein. Selain itu protein dikatakan membantu mengawal keseimbangan asid bes untuk mengangkut nutrien dan sumber tenaga.
5).Ostematrix (Calcium & Magnesium)
❁ Kalsium penting untuk bina darah, bina tulang, gigi dan saraf dalam tubuh manusia. Bagi ibu yang mengandung atau menyusu, pengambilan kalsium tidak boleh dipandang remeh.
❁ Bagi ibu-ibu yang tidak menjaga dan mementingkan pengambilan kalsium dalam diet harian, maka kalsium untuk penghasilan susu ibu akan diserap dari yang sedia dalam tubuh ibu.
6).OmegaGuard (EPA & DHA)
❁ DHA adalah asid lemak perlu yang dijumpai dalam badan kita terutama pada otak.
❁ DHA adalah sangat penting dalam perkembangan otak, serta aspek-aspek lain perkembangan janin. DHA juga asid lemak utama yang ditemui dalam retina mata, serta organ-organ badan yang lain.
Shaklee kepala batas,shaklee bertam,shaklee sungai petani, ,shaklee bukit mertajam,shaklee butterworth,shaklee penang,shaklee kedah,shaklee utara,shaklee perak,shaklee nibong tebal,shaklee seberang perai,shaklee bertam,shaklee bertam putra ,shaklee bertam perdana,Shaklee tasek gelugor, Shaklee pulau pinang,Shaklee prai,Shaklee penaga,Shaklee Bandar perda SET HAMIL LENGKAP SHAKLEE
SET HAMIL LENGKAP SHAKLEE
Testimoni Set Hamil Shaklee
Testimoni Set Hamil Shaklee
Mengapa mesti memilih SET HAMIL SHAKLEE 
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986
COD Shaklee Kepala Batas, COD Shaklee Bertam, COD Shaklee Bukit Mertajam, COD Shaklee Sungai Petani,COD Shaklee Butterwoth, COD Shaklee Seberang Jaya,COD Tasek Gelugur, COD Penaga 
PM kami disini ➜
EMAIL : winawellness@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan
www.winawellness.com
#shakleebertam #Shakleepenang #shakleekepalabatas #shakleesungaipetani
#shakleebukitmertajam #pengedarshaklee#Shaklee Tasek Gelugor#shaklee penaga
#shakleemalaysia

Thursday, May 26, 2016

Shaklee Kepala Batas:Rawatan Kulit Muka Berminyak

Ada masalah KULIT BERMINYAK, BERPARUT, JERAWAT DEGIL, PORI TERBUKA dan lain-lain lagi? Jangan risau, inshaaAllah Shaklee boleh bantu anda

Apa kelebihan ESP?

- kulit jadi lebih anjal dan gebu
- banyakkan susu ibu. susu akan jadi lebih berkrim dan anak mudah kenyang
- pudarkan parut
- mengawal pertumbuhan jerawat
- menguatkan akar rambut dan mengurangkan keguguran rambut
- mempertingkatkan fungsi hormon wanita
- kulit jadi lebih tegang dan sihat
- menghalang penyakit batu karang
- kekalkan tenaga utk jangka masa panjang. Sentiasa kenyang wpun buat kerja berat
- sesuai utk mereka yg ingin turunkan berat badan
- elakkan kencing manis
- kuatkan ingatan memori
- sembuhkan luka
- melindungi dan menjaga rahim
- menghalang sel kanser dari merosakkan arteri
- mengurangkan risiko kanser payudara
- menyokong sistem imunisasi badan
- mengandungi protein yang lengkap

VITAMIN C PLUS

- Perlindungan daripada sinar uv
- Mengurangkan kesan "sunburn"
- Membantu prevent masalah jerawat degil
- Tona kulit menjadi lebih sekata
- Menggantikan tisu yang rosak dan menyembuhkan luka
- Mencerahkan kulit secara semulajadi (bukan muka sahaja yer)
- Membantu masalah kulit sensitif seperti resdung dan eczema
- Mengatasi masalah jerawat nasi dan pasir
- Mengurangkan kedutan dan tanda penuaan
- Membantu menghasilkan kolagen dlm badan
- Kulit lebih glowing dan radiant


Jika anda tercari-cari Supplement SEMULAJADI, tiada bahan kimia, selamat, anda boleh hubungi saya

Mengapa mesti memilih  Shaklee

✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik
===========
CARA ORDER:
===========

☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986
COD Shaklee Kepala Batas, COD Shaklee Bertam, COD Shaklee Bukit Mertajam, COD Shaklee Sungai Petani,COD Shaklee Butterwoth, COD Shaklee Seberang Jaya

PM kami disini ➜

Klik untuk Update INFO

EMAIL : winawellness@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

Tuesday, May 17, 2016

Shaklee Bertam:Apakah Kebaikan Alfalfa Shaklee


Kelebihan Dan Kebaikan Alfalfa ShakleeYang Utama :

> Mencuci hati, darah dan usus – ini adalah makanan yang sangat beralkali yang boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, menghilangkan toksin dari badan, membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot.

> Melawan alahan – Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan dan ulat air (athlete’s foot) dengan berkesan.

> Baik untuk perubahan patologi di dalam usus dan perut – Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hyperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

> Menyingkirkan lemak dan kolesterol – kajian klinikal terbukti bahawa penggunaan jangka panjang daripada alfalfa akan menghapuskan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, strok dan darah tinggi. Hanya Alfalfa sahaja mengandungi saponin, seperti span yang bertindak sebagai serat yang menyerap kolesterol.

> Melawan tumor – Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.

> Melegakan keletihan – Melegakan keletihan dan sebagai rawatan kepada kebanyakan penyakit

> Mencegah/ merawat atritis – Melegakan sakit atritis dan kesakitan


Jika anda tercari-cari Supplement SEMULAJADI, tiada bahan kimia, selamat, anda boleh hubungi saya
Mengapa mesti memilih Shaklee
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik
===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986
COD Shaklee Kepala Batas, COD Shaklee Bertam, COD Shaklee Bukit Mertajam, COD Shaklee Sungai Petani,COD Shaklee Butterwoth, COD Shaklee Seberang Jaya
PM kami disini ➜
Klik untuk Update INFO
EMAIL : winawellness@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

Tuesday, April 26, 2016

Shaklee Kepala Batas:Testimoni Set Berpantang Shaklee

Shaklee Kepala Batas:Testimoni Set Berpantang Shaklee

Alhamdulillah set berpantang Shaklee semakin mendapat permintaan bagi mereka yang benar-benar ingin menjaga kesihatan selepas hamil

Ingin dapatkan set berpantang shaklee boleh hubungi kami

012-3466986

Monday, December 28, 2015

Shaklee Kepala Batas:Apakah Kolagen Paling Baik?

1. APA ITU KOLAGEN / COLLAGEN?

Kolagen atau collagen adalah tisu penyambung yang membantu dalam mengekalkan kekuatan dan keanjalan kulit, rambut, kuku, ligamen, otot, tulang, sendi, tendon, mata, gusi dan saluran darah. Lebih kurang 72% daripada kulit adalah kolagen dan 80% tulang adalah kolagen. Kornia mata kita pun sebenarnya adalah kolagen

2. APA FUNGSI KOLAGEN / COLLAGEN?

Kolagen bertindak melindungi organ kita seperti hati, perut, jantung, paru-paru, saluran dara, sel otak dan organ dalaman lain. Kalau untuk organ luaran, kolagen membantu dalam kecantikan dan kesihatan. Kulit jadi licin dan berseri, tiada jerawat atau jeragat, jadi awet muda, jadi ejen anti penuaan dan paling best, boleh bantu mencegah penyakit.

Shaklee Collagen Powder ni memang semulajadi dan sumber kolagen yang hebat. Sebab? Sebab Shaklee Collagen Powder mengandungi 4,000mg proprietari Red Snapper Scale (RSS) kolagen iaitu kolagen yang sangat berkualiti tinggi, tulen, lasak dan elastik yang diestrak daripasa sisik ikan Snapper. Ikan Snapper ni kalau orang Malaysia panggil ikan merah.

selain kolagen ikan tadi ade beberapa bahan utama lain yang dimasukkan kedalam Shaklee Collagen Powder ni. Ade estrak biji  benih camellia Japonica, ade estrak Pfaffia, estrak kerang kerangan, lactobacillius acidophilus, vitamin C dan vitamin B. Semua bahan-bahan ni digabungkan untuk meningkatkan kadar keberkesanan RSS.

Ujian klinikal ke atas Shaklee Collagen Powder membuktikan 71% pengguna mempunyai tesktur kulit yang lebih gebu selepas mengggunakannya selama 8 minggu berturut-turut

69% peningkatan terhadap kelembapan kulit
75% peningkatan terhadap kelicinan kulit
90% peningkatan terhadap keserian wajah dan kulit
80% pengurangan kedutan diwajah
Mengapa mesti memilih Collagen Powder Shaklee

✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik
===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986
COD Shaklee Kepala Batas, COD Shaklee Bertam, COD Shaklee Bukit Mertajam, COD Shaklee Sungai Petani,COD Shaklee Butterwoth, COD Shaklee Seberang Jaya

PM kami disini ➜

<a href="https://www.facebook.com/winawellness">Klik untuk Update INFO</a>


EMAIL : winawellness@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan

Sunday, December 6, 2015

Shaklee Kepala Batas:Apakah Sebenarnya Collagen?

Apa sebenarnya COLLAGEN?

Collagen merupakan struktur protein yang banyak terdapat di "cartilage", "muscle", "tendon", ligamen dan tulang.

Collagen merupakan pengikat yang memegang tubuh kita. la merupakan struktur komponen di dalam badan yang amat penting untuk kesemua tisu- tisu penghubung.

Setiap manusia menghasilkan collagen secara berterusan. Bagaimanapun, apabila meningkat usia, kehilangan collagen adalah lebih besar dari jumlah yang dihasilkan oleh badan. Akibatnya proses pembaikian dan pembuatan semula sel menjadi perlahan.



Berita baik untuk anda yang ingin mencuba collagen powdee shaklee 
PromosiBulan Disember 

1)Beli 6 Percuma 1
-Percuma Keahlian seumur Hidup
-Rebate Cash 
-Rundingan Kesihatan di secret group
-Peluang menjana pendapatan
-Peluang Belajar Berniaga
-Peluang belajar berniaga secara Online
-Peluang berniaga secara Offline


2)Beli 2 Diskaun 5%

Mengapa mesti memilih<strong> COLLAGEN POWDER   SHAKLEE </strong>

✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔ Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
✔ Harga Mampu Milik
===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986
<strong>COD Shaklee Kepala Batas, COD Shaklee Bertam, COD Shaklee Bukit Mertajam, COD Shaklee Sungai Petani,COD Shaklee Butterwoth, COD Shaklee Seberang Jaya</strong>

PM kami disini ➜

<a href="https://www.facebook.com/winawellness">Klik untuk Update INFO</a>

EMAIL : winawellness@gmail.com

Kesihatan Itu Kekayaan

www.winawellness.com

#shakleebertam #Shakleepenang #shakleekepalabatas #shakleesungaipetani
#shakleebukitmertajam #pengedarshaklee
#shakleemalays