Kesihatan Itu Kekayaan

Wednesday, May 21, 2014

Rawatan Sakit Sendi Lutut Tanpa Pembedahan?

Assalamualaikum

Hari ni saya nak share bersama anda apa yg saya sentiasa sediakan utk ibu bapa serta nenek untuk menjaga kesihatan sendi dan tulang mereka..sebelum mengenali shaklee mereka sentiasa mendapatkan ubat tahan sakit di farmasi dan klinik2 swasta yg berdekatan..biasanya selepas makan ubat mereka akan ok dan kesannya tidak bertahan lama senang kata tidak menyembuhkan pun sakit itu..Alhamdulillah setelah mengenali shaklee saya berikan SET KESIHATAN SENDI Omega, Ajht, B complex dan Ostematrix untuk membaiki serta memulihkan kesihatan lutut mereka dan ianya sungguh BERKESAN. 

Sakit sendi terutama lutut memang sangat 'common' bagi orang tua-tua bukan? Bagi yang mengalami je yang tahu macam mana rasa sakitnya. Tapi jangan tak tahu, ada juga golongan muda mengalami sakit lutut ni. Bagi yang tidak mengalaminya mesti tertanya-tanya ‘Apa punca sakit lutut tu dan kenapa boleh sakit?’ Tengok gambar kat bawah tu pun kita dah boleh bayangkan dah serba sedikit tentang sakit lutut ni.

Pertama sekali saya akan share dulu apa punca sakit sendi.  Sakit  sendi berlaku disebabkan oleh:-

1.       Rheumatoid arthritis (RA)
Keradangan berlaku apabila bendalir sinovia diserang oleh sel darah putih teraktif, menyebabkab bahan kimia tertentu dilepaskan ke dalam bendalir.Minyak-minyak ikan atau herba seperti Boswellia membantu penghidap RA .

2.       Osteoarthritis (OA)
Kemerosotan tulang rawan menyebabkan kesakitan apabila tulang-tulang gosok antara satu sama lain. Glukosamina membantu melambatkan kehilangan tulang rawan.

3.       Terseliuh
Kecederaan pada sekitar ligamen satu sendi.  Bila ligamen diunjurkan terlalu jauh atau koyak, sendi  menjadi sakit dan bengkak.

4.       Tendinitis
Keradangan, kegatalan & bengkak pada tendon. Tendon hilang keanjalan akibat kecederaan, penggunaan berlebihan atau penuaan.

Ok sekarang anda dah tau punca-puncanya kan? So mesti anda nak tau apa simptom-simptom sakit sendi? Antara simptom-simptomya ialah:-
ü  Ketegangan
ü  Lenguh
ü  Bengkak
ü  Kesakitan
ü  Berkeriut atau bunyi klik bising

Siapakah yang berisiko untuk sakit sendi?

Semua orang. Kenapa x percaya ke?Menurut kajian 1 daripada 5 orang di Malaysia adalah berisiko untuk mengalami sakit sendi. So, langkah-langkah pencegahan adalah sangat penting kalau anda x nak jadi sebahagian dari statistik tersebut..

Cara Merawat Sakit Sendi?

1.       Ubat  atau Suntikan - Melegakan kesakitan dan  keradangan untuk sementara waktu sahaja.Ia boleh merosakkan organ-organ dalaman.

2.       Pembedahan – Kos yang tinggi dan pergerakan akan menjadi terhad.

3.       Vitamin Semulajadi Shaklee – Merawat, memelihara sendi yang kuat, kos yang berpatutan, fleksibel dan anda akan bebas bergerak .

Mengapa mesti memilih SHAKLEE 
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986
COD Shaklee Kepala Batas, COD Shaklee Bertam, COD Shaklee Bukit Mertajam, COD Shaklee Sungai Petani,COD Shaklee Butterwoth, COD Shaklee Seberang Jaya,COD Tasek Gelugur, COD Penaga 
PM kami disini ➜
EMAIL : winawellness@gmail.com

Kesihatan Itu Kekayaan
www.winawellness.com
#shakleebertam #Shakleepenang #shakleekepalabatas #shakleesungaipetani
#shakleebukitmertajam #pengedarshaklee#Shaklee Tasek Gelugor#shaklee penaga
#shakleemalaysia