Kesihatan Itu Kekayaan

Thursday, July 18, 2013

KENAPA KOLAGEN SHAKLEE YANG MAHAL SANGAT LARIS DIPASARAN ????

KENAPA KOLAGEN SHAKLEE MAHAL????

Alhamdulillah ramai dah merasa kehebatan Collagen Shaklee yang hot itew :) Tak kenal maka tak cinta. Dah rasa sekali, sampai ber repeat order :D Tapi ada juga sesetengah orang tanya, kenapa collagen shaklee mahal? Collagen lain murah je. Sanggup lagi nak beli collagen murah.

Rahsia Collagen, Perbezaan Collagen, Shaklee Collagen Powder Testimoni Collagen Powder, Shaklee Collagen Powder Testimoni Collagen Powder, Pengedar Sah Shaklee, Shaklee Utara, Shaklee Penang,


Rahsia Collagen, Perbezaan Collagen, Shaklee Collagen Powder Testimoni Collagen Powder, Shaklee Collagen Powder Testimoni Collagen Powder, Pengedar Sah Shaklee, Shaklee Utara, Shaklee Penang,

Yang sebenarnya ada beza ke Collagen Shaklee dengan collagen lain di pasaran? Nak tanya sikit, kasut Nike original dengan kasut pasar malam, mana lebih mahal? Dari segi kualiti dan daya tahan, mana lebih memuaskan?  Boleh jawab dalam hati ;)

Jom saya cerita tentang kehebatan Collagen Shaklee ni pulak.


Rahsia Collagen, Perbezaan Collagen, Shaklee Collagen Powder Testimoni Collagen Powder, Shaklee Collagen Powder Testimoni Collagen Powder, Pengedar Sah Shaklee, Shaklee Utara, Shaklee Penang,


1. Collagen Sumber Marine berkualiti tinggi

Collagen ni terdiri dari 3 jenis sumber- dari tumbuh- tumbuhan, dari haiwan ternakan dan dari sumber marine

#1: Collagen dari tumbuh- tumbuhan
Paling murah sebab senang je kot nak petik tumbuh-tumbuhan ni. Tapi, daya serapan ke dalam tubuh adalah sangat rendah. Biasa collagen jenis ni yang ada rasa manis, sedap, etc. Tapi jangan tak tahu, biasanya kalau collagen tu manis, maksudnya kandungan pemanis dalam collagen tu adalah lebih tinggi dari kandungan collagen sendiri. Maksudnya kita bayar harga pemanis saja, harga collagen takde ape pun sebab kandungan collagen dalam tu rendah

#2: Collagen dari haiwan
Biasanya dapat dari ayam, lembu atau babi. Banyak digunakan sebagai suntikan collagen. Collagen dari sumber haiwan ni terdedah kepada pelbagai jenis pencemaran kimia. Industri Collagen memang maklum Collagen jenis ni kurang selamat dan kurang bersih. Ye lah nak kasi ayam gemuk, kena suntik hormon. Nak bagi lembu makan, kena bagi rumput yang disembur pesticide. Kira susah lah nak cari sumber haiwan tapi betul-betul bebas bahan beracun atau bahan kimia.
Rahsia Collagen, Perbezaan Collagen, Shaklee Collagen Powder Testimoni Collagen Powder, Shaklee Collagen Powder Testimoni Collagen Powder, Pengedar Sah Shaklee, Shaklee Utara, Shaklee Penang,


#3: Collagen dari sumber marine
Collagen yang paling berkualiti tinggi. Orang Jepun dah lama guna marine sourced collagen untuk rawat sakit sendi. Sebab apa bagus? Sebab sumber marine yang shaklee ambil adalah daripada ikan merah yang duduk di lautan dalam (deep ocean) Lautan dalam ni kalau nak tahu, kalau kita manusia nak pergi pun kena hati-hati, takut burst. Kena pakai equipment bagai untuk elak otak dan kepala rosak. Kalau kereta duduk kat kedalaman tu pun, boleh kemek. Tapi ikan merah ni selamba badak je duduk kat lautan dalam. Mengikut kajian pulak, kandungan collagen dalam ikan yang duduk di dasar lautan ni adalah lebih tinggi berbanding kandungan collagen di dalam haiwan lain atau sumber tumbuhan. Plus, bila dah duk kat laut dalam tu, sah- sah lah minyak atau sampah sarap tak sampai kat situ, membuatkan ikan merah tu betul- betul bebas dari pencemaran dan bahan kimia.


Ini menunjukkan collagen dari ikan merah ni memang super power, dapat membantu membetulkan collagen badan yang rosak pada kadar yang lebih optimum. Cuba bandingkan kos nak kumpul tumbuhan atau kos nak tangkap ayam kat ladang, dengan kos nak tangkap ikan merah kat deep ocean, mana lagi mahal?

Orang keje Oil & Gas mesti tahu jawapan ni. Ye lah, nak turun kat tengah2 laut kat platform just to inspect keadaan bawah platform pun nak kena pakai macam2 equipment. Dengan oxygen nye lah, high pressure helmet lah, itu pun tak leh dok lama-lama bawah laut, takut otak pecah. Jangan tak tahu, diver yang kene buat kerja inspect ni di bayar khas tau, tak semua orang sanggup buat kerja ni sebab tahu susah dia cemana. Ini kan pulak nak turun ke dasar lautan untuk tangkap ikan merah.

2. Collagen Shaklee dibuat dari bahan semulajadi, di proses pun secara semulajadi. Bebas dari bahan toksik. Bebas dari kesan sampingan walaupun dah stop makan.

Collagen shaklee ni sah-sah lah free dari bahan kimia. Memang dalam bahan buat collagen shaklee, takda bahan kimia. Ia nya dibuat dari 7 bahan utama, termasuk sisik ikan merah tadi, vitamin b dan vitamin c, ekstrak kerang, ekstrak pfaffia, etc.

Collagen Shaklee di proses secara semulajadi. Apa kepentingan proses semulajadi?


Collagen di pasaran yang murah biasanya akan melalui proses kimia. Nak extract collagen dari sumber, kena lalui certain proses. Proses paling murah adalah menggunakan beberapa bahan berasid, termasuk lah asid hidroklorik!

Tapi untuk collagen shaklee, shaklee penuh berhati-hati proses collagen melalui proses hydrolisis. Atau boleh kata pecahkan molekul menjadi kecik menggunakan air. Molekul collagen perlu di proses menjadi sangat kecik (less than 1000+ dalton in size), so that badan manusia boleh serap collagen shaklee dengan lebih optimum dan cepat.

Proses hydrolisis ni rumit, leceh, dan memang lah mahal. Dah ler mahal, shaklee bukan buat sekali dua, di buat nya lebih dari 8 kali!!! Shaklee memilih untuk proses collagen menggunakan proses hydrolisis sebab tak mahu ambil risiko membahayakan kulit dan kesihatan pelanggan.

Sebab tahu tak, kalau collagen yang di proses menggunakan proses kimia, nanti ada few chemical residues left in the product. Few je residues, tapi kalau kite dok minum hari-hari, ia nya akan terkumpul. Badan kita tak pandai nak buang benda2 chemical nih. So chemical residues ni akan terkumpul. Memang lah nampak kulit cantik kalau makan collagen murah. Tapi kalau stop je, mula-mula nampak jerawat pelik naik. Bila kita keep on makan, nanti dah tua, semua residue ni akan berkumpul menjadi toksik yang merbahaya, dan akan lead kepada kita akan dapat sakit kronik seperti sakit jantung, blockage kat salur darah, dan macam-macam lagi

Jadi, adakah kita sanggup beli produk murah, tapi sanggup tanggung kesakitan di masa depan?

3. Collagen Shaklee membantu lebih dari kecantikan wajah.

Rahsia Collagen, Perbezaan Collagen, Shaklee Collagen Powder Testimoni Collagen Powder, Shaklee Collagen Powder Testimoni Collagen Powder, Pengedar Sah Shaklee, Shaklee Utara, Shaklee Penang,


Rahsia Collagen, Perbezaan Collagen, Shaklee Collagen Powder Testimoni Collagen Powder, Shaklee Collagen Powder Testimoni Collagen Powder, Pengedar Sah Shaklee, Shaklee Utara, Shaklee Penang,
Ada banyak feedback menyatakan sangat teramat puas hati dengan collagen shaklee, sebab bukan takat dapat flawless pinky glowy shiny face!! =) Tapi jugak, mencantikkan tubuh dari hujung rambut hingga hujung kaki! Rambut hilang kelemumur, bibir dah tak merekah kekeringan, kulit kaki jadi makin lembut.

Kawan saya lak cakap besttt sebab plus point- rasa lebih bertenaga! Hubby dia pun perasan sampai hubby dia pun nak cuba skalik!! Lagi sorang kawan beritahu mak dia hilang sakit sendi bila amalkan collagen shaklee ni. Nak kulit cantik, tapi banyak pulak bonus lain yang dapat, sapa tak suka kan? :))

TESTIMONI 1

Rahsia Collagen, Perbezaan Collagen, Shaklee Collagen Powder Testimoni Collagen Powder, Shaklee Collagen Powder Testimoni Collagen Powder, Pengedar Sah Shaklee, Shaklee Utara, Shaklee Penang,

 TESTIMONI 2
Rahsia Collagen, Perbezaan Collagen, Shaklee Collagen Powder Testimoni Collagen Powder, Shaklee Collagen Powder Testimoni Collagen Powder, Pengedar Sah Shaklee, Shaklee Utara, Shaklee Penang,

TESTIMONI 3

Rahsia Collagen, Perbezaan Collagen, Shaklee Collagen Powder Testimoni Collagen Powder, Shaklee Collagen Powder Testimoni Collagen Powder, Pengedar Sah Shaklee, Shaklee Utara, Shaklee Penang,
Add caption

Anda pun nak mencuba? Takkan orang lain je pakat cantik kan? Kita takkan nak kusam-kusam je, ye tak?Jom lihat tanda- tanda kekurangan Collagen dalam badan anda
Rahsia Collagen, Perbezaan Collagen, Shaklee Collagen Powder Testimoni Collagen Powder, Shaklee Collagen Powder Testimoni Collagen Powder, Pengedar Sah Shaklee, Shaklee Utara, Shaklee Penang,


Info Pembelian

Sebagai customer, anda layak untuk mendapatkan:
i. Konsultasi PERCUMA secara berterusan selepas pembelian
ii.Jadual Pengambilan Vitamin akan di berikan selepas pembelian di buat
iii Penghantaran Shaklee Penang ,Kedah , Perlis ,Perak , dan Seluruh Malaysia,Indonesia,China dan Taiwan juga servis COD Kawasan Kepala Batas,Sungai Petani,Bertam ,Butterworh,Bukit Mertajam ,Seberang Jaya

Untuk Maklumat lanjut tentang keahlian /Pembeliaan produk@menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Perunding Vitamin Anda
♥ Shaklee Independent Distributor 
♥ Contact No : 012-3466 986
♥ Emel : wina.mh@gmail.com