Kesihatan Itu Kekayaan

Friday, September 30, 2011

Kepentingan Vitamin untuk kesihatan anda sekeluarga

Manusia selalunya tidak akan sedar kepentingan sesuatu perkara itu sehinggalah perkara buruk atau musibah melanda diri kita. Orang-orang tua selalu berpesan “Sediakan Payung Sebelum Hujan” tetapi pepatah Melayu itu sekadar menjadi kata-kata sahaja.


Sejak kecil kita diajar untuk menabung sebagai persediaan di kemudian hari tetapi kita tidak diajar untuk menjaga kesihatan badan sedangkan perkara itu juga sangat penting. Bayangkan duit tabungan kita itu terpaksa kita gunakan untuk menanggung kos perubatan yang tinggi. Walhal, duit tersebut boleh digunakan untuk tujuan lain seperti melancong, membeli barang kesukaan dan lain-lain jika kita menjaga kesihatan badan seiring dengan tabiat menabung.

Pengajarannya, kita yang hidup ini masih berpeluang untuk menyediakan payung kesihatan seiring dengan payung kewangan. Bak kata omputih. “ Prevention Better Than Cure”. Tidak salah jika kita keluarkan sedikit wang untuk mendapatkan makanan tambahan dalam bentuk vitamin kerana pengambilan vitamin melalui pemakanan seharian sudah tentu tidak dapat menampung keperluan. Apalah sangat wang sebanyak RM200-300 yang dikeluarkan untuk membeli vitamin dibandingkan jumlah wang yang terpaksa kita bayar setelah jatuh sakit.Sebagai contoh, Berapa peruntukan yang anda sediakan untuk 1 hari makan?? RM10?RM5? atau mungkin RM20?. Untuk kesihatan asas, saya sarankan anda mengambil Vitalea, B-complex dan Vitamin C. Jom kita kira kos untuk sehari.

 Vita-lea (120 biji) = RM88.75  untuk 4 bulan , sebiji = RM0.73 sen

 B-complex (120 biji) = RM53.75.00 untuk 4 bulan , sebiji =RM 0.45 sen  

 Vitamin C ( 180 biji ) = RM92.50 untuk 6 bulan, sebiji = RM0.51 sen 

Jumlah harga kesihatan sehari = RM1.69 sen sahaja  MURAH SANGAT KAN???


Jika anda mampu membeli kasut / beg / baju yang berharga ratusan ringgit atau berbelanja untuk makan sebanyak itu juga, apa kata anda keluarkan duit untuk menjaga kesihatan anda. Jangan berkira untuk payung yang akan dapat mengelakkan anda daripada menghabiskan duit insurans perubatan bagi mengubati penyakit anda.


Pastinya terdapat banyak perbezaan badan yang sihat terutama dari segi kepantasan pergerakan, kelincahan dan stamina. Ini lah yang dimaksudkan dengan sihat.


Info Pembelian

Sebagai customer, anda layak untuk mendapatkan:
i. Konsultasi PERCUMA secara berterusan selepas pembelian
ii.Jadual Pengambilan Vitamin akan di berikan selepas pembelian di buat
iii Penghantaran Shaklee Penang ,Kedah , Perlis ,Perak , dan Seluruh Malaysia,Indonesia,China dan Taiwan juga servis COD Kawasan Kepala Batas,Sungai Petani,Bertam ,Butterworh,Bukit Mertajam ,Seberang Jaya

Untuk Maklumat lanjut tentang keahlian /Pembeliaan produk@menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Perunding Vitamin Anda
♥ Shaklee Independent Distributor
♥ Contact No : 012-3466 986
♥ Emel : wina.mh@gmail.com

Salam Sayang