Kesihatan Itu Kekayaan

Friday, April 17, 2015

Pilihan Lengkap Vitamin Shaklee

Pilihan Lengkap Vitamin Shaklee 
Kesihatan amat penting dalam menjamin keceriaan hidup setiap individu. ``Amalan hidup sihat perlu dijadikan amalan hidup kita, supaya kesihatan sentiasa wujud di dalam diri dan keluarga kita. Di dalam era persaingan kini, kesihatan menjadi tunjang utama kepada kejayaan kita. Jika tidak sihat, tiada satu kerja pun dapat dilaksanakan dengan baik


PENYAKIT KRONIK
Set A (Optimum) – set A ialah set asas untuk kesihatan tubuh badan. Semua orang dewasa, remaja serta warga emas sesuai untuk menggunakan set ini yang terdiri dari Vitalea, B Complex dan Vita-C.


Set B (Breastfeeding) – walaupun set B adalah set penyusuan, namun ia sesuai untuk setiap golongan kerana kebaikan alfalfa yang terkandung dalam set ini adalah sangat banyak (selain penggalak susu). Set penyusuan ini terdiri dari Vitalea, B Complex, Vita C dan Alfalfa.

set B jugabaik untuk ibu yang tiada masalah penyusuan. ianya lebih untuk memperkaya susu ibu dengan zat dan nutrisi semata-mata.Vitamin B lebih kepada keperluan pertumbuhan otak dan emosi, Vitamin C focus on imune sistem, Vitalea untuk pertumbuhan dan pembesaran secara lengkap dan menyeluruh manakala alfalfa sebagai perangsang dan membantu mempercepatkan penghasilan susu disamping membantu mengurangkan masalah eczema sekiranya si bayi mengalami masalah tersebut

Set B+Ostermatrix Kalsium
Set B+Ostermatrix calcium lebih kepada ibu yang ada kekangan untuk lengkapkan keperluan kalsium dalam diet harian. Kalsium Shaklee lebih dikenali dengan nama Ostematrix adalah formula lengkap kalsium, magnesium dan vitamin D. Set E ialah set B ditambah dengan ostematrix.
Siapa yang perlu set ini? Ibu yang mengalami kemerunduman susu setiap kali PMS. Selain itu set ini membantu si ibu cergas, bertenaga walau kurang tidur selain diperlukan untuk tulang bayi serta pembentukan gigi si kecil. Walaubagaimanapun, set B + ESP juga sangat bagus diamalkan sekiranya si ibu punya masalah penghasilan susu yang lambat serta bayi mudah lapar.

Set Eu four pack
Set ini diberi nama sebagai " Eu - Four Pack ". Ini kerana ia mengandungi 4 vitamin yang penting untuk tubuh.mengandungi Vita lea, Vita C, Bcomplex dan Ostermatrix calcium. Ia boleh dimakan oleh suami isteri malah ibu dan ayah kita juga! Selamat dan sesuai diambil oleh ibu menyusu dan ibu yang mengandung. Ia sangat baik untuk keperluan tubuh ibu dan pembesaran anak yang dikandung mahupun yang disusukan. Ia juga sesuai untuk ibu atau wanita yang mempunyai masalah tumit kaki berbisa, sejuk2 badan, mereka yang sering keletihan dan sukar bangun tidur.
Set Tripple M - Set Penyusuan Optimum
Sesuai untuk ibu2 yang menyusukan anak. Dapat membantu meningkatkan hasil susu dan menghasilkan susu yang berkualiti agar mendapat nutrisi yang baik. Juga sesuai untuk mereka yang mengutamakan kesihatan kerana set ini berguna untuk membersihkan usus dan sel darah. Alfalfa terkenal sebagai raja herba mempu membantu pembersihan dalaman bagi yang belum dan sudah berumahtangga dan membau masalah kedinginan suami isteri.kalsium yang mencukupi (1000mg) sehari penting bagi ibu menyusu kerana kekurangan pengambilan kalsium dalam diet seharian menyebabkan kalsium dari tulang kita akan diserap untuk disalurkan kepada susu ibu.

Set C (confinement) – set bersalin dan berpantang, khas untuk ibu-ibu yang mementingkan kecergasan untuk menguruskan bayi, mengelakkan meroyan, memulihkan luka serta sesuai untuk penyusuan. Set ini terdiri dari Vitalea, B Complex, Vita C dan Zinc.

Set C+Milk Booster – set bersalin dan berpantang sama seperti set C dengan tambahan alfalfa untuk penyusuan. Tambahan ESP dan ostematrix mengikut budget customer.

Set D (skincare) – set penjagaan kulit wajah khas buat mereka yang mengalami masalah kulit. Ia juga adalah set antioksidan bagi mencegah kanser serta kesihatan tubuh badan secara umumnya. Set D terdiri dari B Complex, Vita C dan Vita E.

Set E (breastfeeding & bones) – set E terdiri dari set penyusuan bersama tambahan kalsium. Sesuai juga untuk para wanita bagi mengelakkan osteoperosis. Ostematrix (kalsium) adalah mengandungi vitamin D untuk penyerapan kalsium. Terdiri daripada vitalea, bcomp, vita C, alfalfa dan ostematrix.

Set F (feminin) – lumrah bagi wanita mengalami pelbagai masalah kewanitaan. Set feminin ini boleh membantu anda mengatasi masalah seperti keputihan, sakit urat dan sendi, keradangan dan sebagainya. Set F terdiri dari Vita E dan Alfalfa.

Set G (5 serangkai) - set untuk mereka yang bermasalah elergi, resdung, asma, gegata, ekzema dan alahan. Ia mengandungi B complex, Vita C dan Alfalfa.

Set H (immune booster) – khas buat mereka yang mengalami masalah imuniti tubuh, misalnya kerap sakit, mereka yang menghidap asma, sering demam dan sebagainya. Nutriferon menguatkan imuniti tubuh. Set ini terdiri dari Nutriferon/VitaminC.

Set Kehamilan 1 – set ini adalah untuk mereka yang hamil trimester pertama (bulan 1-3). Terdiri dari ESP, Vitalea, B Complex, Vita C dan Ostematrix.

Set Kehamilan 2 – set kehamilan trimester kedua dan ketiga, mengandungi vitamin dan mineral seperti di atas dengan tambahan Omega Guard.

Set Suami Isteri( Keintiman) – khas untuk pasangan suami isteri bagi menghangatkan lagi hubungan anda. set yang sama dengan Buddy pack, tambahan vita E.


Mengapa mesti memilih  SHAKLEE 
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986
COD Shaklee Kepala Batas, COD Shaklee Bertam, COD Shaklee Bukit Mertajam, COD Shaklee Sungai Petani,COD Shaklee Butterwoth, COD Shaklee Seberang Jaya,COD Tasek Gelugur, COD Penaga 
PM kami disini ➜
EMAIL : winawellness@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan
www.winawellness.com
#shakleebertam #Shakleepenang #shakleekepalabatas #shakleesungaipetani
#shakleebukitmertajam #pengedarshaklee#Shaklee Tasek Gelugor#shaklee penaga
#shakleemalaysia