Kesihatan Itu Kekayaan

Friday, June 21, 2013

7 TIPS MENGATASI KELETIHAN DAN MENGEKALKAN STAMINA KETIKA PENYUSUAN:

7 TIPS MENGEKALKAN STAMINA KETIKA PENYUSUAN:


Set 3M,Rahsia Susu Banyak ,set penyusuan ,vitamin Penyusuan

1. Tidur apabila bayi tidur. Jika sukar melakukannya, cukuplah sekadar berbaring sambil menutup mata. Ambil peluang yang ada untuk berehat.

2. Minum banyak air. Cuba minum sembilan hingga 12 gelas air sehari. Dehidrasi boleh mengurangkan jumlah darah yang menjadi penyebab keletihan.

3. Ambil makanan yang kaya dengan zat besi (kismis, bayam & aprikot). Zat besi mampu mengalirkan oksigen ke seluruh tisu, organ dan otot.

4. Elakkan mengambil makanan dan snek berlemak kerana bakal mengambil lebih banyak masa untuk dihadamkan dan mengurangkan aliran darah ke otak, hati dan bahagian tubuh yang lain. Ini berlaku kerana aliran darah meningkat hanya di kawasan perut.

5. Seimbangkan pengambilan protein.

6. Hadkan pengambilan protein antara 15g hingga 20g protein setiap kali makan. Selain itu, dua kali snek seberat 15g adalah digalakkan. Ketahuilah kekurangan protein akan memudahkan anda letih.

7. Kawal pemakanan. Anda hanya perlu makan ketika lapar dan berenti sebelum kenyang. Perut yang terlalu penuh akan menyebabkan keletihan jangka pendek. Dalam pada itu, jika anda mempunyai berat badan berlebihan, ia membuatkan anda lebih mudah letih.

Anda Juga Mungkin meminati enty ini :
Set 3M shaklee,ESP Shaklee,Milk Booster,Vitamin shaklee,shaklee penang

Info Pembelian

Sebagai customer, anda layak untuk mendapatkan:
i. Konsultasi PERCUMA secara berterusan selepas pembelian
ii.Jadual Pengambilan Vitamin akan di berikan selepas pembelian di buat
iii Penghantaran Shaklee Penang ,Kedah , Perlis ,Perak , dan Seluruh Malaysia,Indonesia,China dan Taiwan juga servis COD Kawasan Kepala Batas,Sungai Petani,Bertam ,Butterworh,Bukit Mertajam ,Seberang Jaya

Untuk Maklumat lanjut tentang keahlian /Pembeliaan produk@menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Perunding Vitamin Anda
♥ Shaklee Independent Distributor 
♥ Contact No : 012-3466 986
♥ Emel : wina.mh@gmail.com
LIKE MY FanPage: Vitaminsihatcantik