Kesihatan Itu Kekayaan

Sunday, March 24, 2013

Testimoni Gembira ~ Hamil Dengan Set Kesuburan Shaklee!

Testimoni Gembira ~ Hamil Dengan Set Kesuburan Shaklee!

Assalamualaikum  Selamat berhujung Minggu Buat semua Pengunjung VSC.com.Kali ni saya nak kongsikan pengalaman manis Farah Diyana yg dah 2 tahun menunggu dan kini berjaya hamil dengan pengambilan konsisten selama 2 bulan Set Kesuburan Shaklee!


 Set D (set kesuburan/kecantikan kulit)

Vitamin C
Bantu proses sintesis hormon-hormon kritikal yang berkaitan dengan seks dan kesuburan seperti androgen, estrogen & progesterone
B-Complex
Memberi tenaga, perasaan tenang & no stress

Vit E & Selenium
Terkenal sebagai “vitamin seks”. Selain menghaluskan kulit, anti penuaan, melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembetukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain, ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita. Sebanyak 50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel & duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani. Maka supplement Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.

 GLA
 Membantu menstabilkan kitaran haid dan mengurangkan PMS atau senguggut
Meningkatkan kesuburan
Menyokong sistem imun
Menangani eczema
Memperlahankan penuaan serta mengurangkan jeragat dan pigmentasi
Setiap kapsul Shaklee GLA Complex mengandungi asid-asid lemak utama daripada campuran minyak bunga matahari dan vitamin E, serta Shaklee Guard, iaitu sistem antioksidan semulajadi Shaklee yang eksklusif untuk memastikan keberkesanan penuh dan kesegarannya
Vitamin E membantu melindungi dinding arteri dan menyokong sistem imun dengan memelihara integriiti sel
Siapa yg perlukan GLA Complex:
~ Period tidak teratur
~ Mencuba untuk hamil
~ Mencantikkan kulit
~ Diabetes, eczema, alergi dan beberapa lagi

Di sini juga saya ingin kongsikan bagaimana GLA Complex membantu untuk cepat hamil?
Artikel ini dipetik dari permatacintaku. GLA membantu seorang wanita menghasilkan lendir serviks yang berkualiti untuk kesuburan iaitu lendir yang bewarna putih telur. Perasan tak sebulan sekali seorang wanita akan mengeluarkan cecair yang sebegitu, yakni sewaktu subur. NAmun, tak semua orang mendapati cecair yang dihasilkannya sebegitu ‘subur’.

Di sinilah fungsi GLA untuk membantu dalam penghasilan cecair yang melambangkan kesuburan ini, yang membantu sperma untuk berenang ke uterus, terus ke tiub falopio untuk bersenyawa dengan sel ovum.Bukan itu saja, cecair ini juga membantu sperma untuk terus hidup dalam tiub falopio sehingga 5 hari
Zinc
Sebagai tambahan, boleh ambil zinc untuk kesuburan serta kesihatan telur & sperma suami isteri.
Supplement hanyalah sebahagian daripada usaha kita sahaja. Taraf kesihatan anda suami isteri turut menjadi faktor utama kesuburan. Rezeki pastinya dari Allah yang Maha Esa.

TESTIMONI JOM BERUBAH! SIHAT BERSAMA SHAKLEE

Salam Sayang
Perunding Vitamin Anda
Shaklee Independent Distributor [ ID No : 830029]
Contact No : 012-3466 986
Emel : wina.mh@gmail.com
LIKE MY FanPage: Kedai Vitamin Sihat&Cantik
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Terima kasih kerana membaca entry ini. Jika anda rasa ia berguna, sila klik share
'Sharing Is Caring'