Kesihatan Itu Kekayaan

Monday, March 18, 2013

Sayangi Hati Anda Agar Hati Berfungsi Dengan Sihat

TAHUKAH ANDA !!!!
Ramai orang mengambil keputusan untuk melakukan detox hati untuk meningkatkan tahap kesihatan dan mengurangkan berat badan mereka. Tugas organ Hati adalah membuang toksin-toksin daripada tubuh. Secara asasnya ia adalah seperti penuras. 

Didunia serba moden ini, hati kita mungkin bekerja secara berlebihan disebabkan oleh banyak faktor termasuklah hormon, pencemaran alam sekitar seperti racun perosak, kafein, alkohol, gula dan pemanis, lemak trans atau ubat-ubatan. Semua ni terpaksa diproses dan dikeluarkan dari badan kita, dan Hatilah salah satu organ yang menjalankan tugas ini.Apabila hati terlebih-lebih bekerja, terjadilah satu keadaan dimana organ penting ini akan berada dalam keadaan tertekan atau stress.... Dalam keadaan ini, hati tidak dapat memetabolismakan lemak dengan betul. Oleh kerana toksik tidak diproses dengan baik, ia juga boleh membawa kepada masalah jerawat, ketidakseimbangan hormon termasuk PMS, kesukaran mencerna lemak, kembung perut, berasa letih selepas memakan, tendon dan otot jadi lemah, cepat marah dan kemurungan.

3 Penyakit Berkenaan Dengan Hati adalah:-     
·                      Cirrhosis
·                      Hati Berlemak (Fatty Liver)
·                      Hepatitis

Produk Shaklee yang DTX Compex memberi perlindungan untuk Hati anda.


 Produk Shaklee yang DTX Compex,VIVIX & NUTRIFERON memberi perlindungan untuk Hati anda serta menyediakan makanan sokongan bagi fungsi hati yang sihat dengan satu formula herba yang unik dengan antioksidan. Kebaikannya:-

• Mempertingkatkan cici-ciri aliran hempedu.
• Membekalkan Antioksidan yang menyahtoksikkan hati
• Melindungi dan meransang keupayaan normal badan dalam
mengekalkan sel-sel hati yang sihat

Dengan pengambilan Nutriferon setiap hari, dapat meningkatkan inteferon dan ini menguatkan tindakbalas immune system tubuh kita.
NutriFeron (Produk exclusive Shaklee) adalah campuran yang dipatenkan dari ekstrak tumbuhan yang sekian lama terbukti dapat mengukuhkan sistem imun. Dengan pengambilan setiap hari, NutriFeron menguatkan tindak balas imun dengan meningkatkaninterferon semulajadi badan .

Vivix memberi impak kepada empat mekanisma utama pada tahap sel iaitu

1) KEROSAKAN DNA
Vivix membantu dalam melindungi dan memperbaiki sel DNA

2) PENGAWALAN GENETIK
Vivix memberi impak positife kepada pengawalan genetik

3) PENGELUARAN TENAGA OLEH SEL-SEL YANG KIAN MENURUN
Mitochondria (penjana tenaga) didalam sel menghasilkan tenaga yang kita perlukan. Apabila kecekapan mitochondria menurun, fungsi sel juga turut menurun.Vivix menggalakkan pembentukkan baru mitochondria untuk meningkatkan tahap tenaga didalam sel.

4) PENIMBUNAN PROTIN AGE
Penimbunan berlebihan protin AGE (advanced glycation end products) boleh menyebabkan kerosakkan tahap sellular. Ini boleh menggangu keutuhan sel dan umur sel.

Vivix adalah 10X lebih kuat resveratrol untuk melambatkkan pembentukan protin AGE
Jom Sayangi Hati Anda agar Hati Berfungsi dengan sihat Ramai yang telah mencuba dan dapat merasakan kesihatan dan pemulihan dalam masa lebih cepat.Anda boleh dapatkan sekarang dengan Harga Runtuh yang sangat Menjimatkan Dengan pembelian anda di Vitamin Sihat&Cantik ,anda akan diberikan jadual mkn&tips ekslusif yg berkaitan , konsultasi percuma berterusan (after sales service)dan anda juga layak dijemput ke group ekslusif tertutup diFB.


JOM BERUBAH! SIHAT BERSAMA SHAKLEE

Salam Sayang 
Perunding Vitamin Anda
 Shaklee Independent Distributor [ ID No : 830029] 
 Contact No : 012-3466 986 
 Emel : wina.mh@gmail.com

LIKE MY FanPage: Kedai Vitamin Sihat&Cantik
** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Terima kasih kerana membaca entry ini. Jika anda rasa ia berguna, sila klik share

'Sharing Is Caring'