Kesihatan Itu Kekayaan

Friday, February 8, 2013

Ingin Kulit Yang Sihat Dan Cantik? Ketahui Rahsianya....


Salam Jumaat, Di pagi yang mulia lagi barakah ini Mama Ina  hendak bercerita tentang kecantikkan kulit. Siapa yang mahukan kulit berjerawat, kusam dan tidak berseri kan??? Pasti semua mengidamkan kulit yang cantik dan mulus. Tapi realitinya banyak yang mengalami masalah kulit. Ini tip-tip yang anda boleh gunakan untuk mengatasinya.

  1. Amalkan memakan sayur-sayuran dan buah-buahan
·             Dengan memakan banyak sumber buah-buahan dan sayur-sayuran kulit akan dibekalkan dengan vitamin A,B,C dan E yang sememangnya diperlukan untuk kecantikkan kulit.

  2. Minum banyak air sekurang-kurangnya 3liter sehari
·                     Secara amnya tubuh kita memerlukan air untuk mengangkut dan menyerap apa yang kita makan. Teorinya jika kurang minum air, apa yang tidak diperlukan oleh badan sepatutnya dibawa keluar melalui urin tidak keluar sebab badan kurang air. Kesannya timbullah pelbagai masalah kulit dan kesihatan yang tidak dingini.
     3. Gunakan Night Cream pada waktu malam
·                     Semasa tidur, kita berada dalam keadan rehat secukupnya dan bebas stress. Maka kulit berada dalam keadaan bersedia untuk menyerap segala vitamin yang terkandung dalam krim secara optimum, menebus jauh ke dalam agar mampu bertindak lebih efektif dalam menangani tanda-tanda penuan, memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit yang rosak, mengangkat sel-sel kulit mati dan meremajakan lapisan kulit dari dalam.
     4. Gunakan Krim Pelindung UV bila berada di luar
·                     Krim Pelindung UV sangat penting untuk memberi perlindungan daripada sinar UVA/UVB bagi menghalang tanda-tanda penuaan dan jeragat sambil menjadikan kulit lebih terpelihara. Penggunaan yang berterusan bukan sahaja dapat menjaga malah ianya dapat merawat kulit agar kekal berseri sepanjang hari.
     5. Lakukan Scrub
·                     Lakukan scrub sekurang-kurangnya 2x kali seminggu untuk membuang sel-sel kulit mati yang terdapat pada wajah. Kulit akan kelihatan lebih cerah dan berseri selepas itu.
     6. Lakukan senaman
·                     Senaman bukan saja perlu untuk menurunkan berat badan, malah juga untuk kecantikkan. Senama secara rutin yang dilakukan selama 30 minit sehari dapat membantu melancarkan peredaran darah dan membekalkan oksigen yang cukup kepada paru-paru, jantung dan kulit. Perpeluhan melalui senaman akan mengeluarkan toksin dari badan yang menjadi segala punca kepada masalah kulit mahupun kesihatan yang lain.
      7. Pengambilan Suppliment
·                     Mungkin anda tertanya-tanya perlukah mengambil suppliment?Ya! sememangnya perlu diambil kerana ia berfungsi mengisi ruang kosong kekurangan vitamin dan mineral yang ditinggalkan oleh makanan seharian kita. Pengambilan suppliment ini akan merawat dari dalam dan seterusnya kecantikan akan terpancar pada luaran kita. Sesuai diambil oleh lelaki dan wanita.
Vitamin yang selalu dikaitkan dengan kecantikkan adalah Vitamin B, Vitamin C dan Vitamin E. Untuk penyerapan yang lebih optimum, saya sarankan supaya mengambil ESP Shaklee iaitu bahan yang berasaskan protein soya.


Jom lihat testimoni pengguna

TESTIMONI 1 ~ Telah mengamalkan semua Vitamin penting untuk kulit ditambah dengan ESP

Ramai yang telah mencuba dan dapat merasakan kesihatan dan pemulihan dalam masa lebih cepat.Anda boleh dapatkan sekarang dengan Harga Runtuh yang sangat Menjimatkan 


Saya adalah Pengedar Sah Shaklee anda..dan membuat penghantaran ke seluruh Malaysia.Konsultasi disertkan untuk mereka yang mendapat produk dari saya sahaja.dan anda boleh gunakan ID saya:830029untuk membuat sebarang pembelian di Cawangan Shaklee berdekatan anda.
Selain produk ini ada lagi produk-produk menarik yang patut anda cuba seperti set Penyusuan, Set Kehamilan, Pakej untuk kaum adam, kaum hawa, kanak-kanak, warga tua dan yang lebih menarik saya menawarkan konsultasi percuma serta penghantaran yang tidak membebankan anda. Jika anda perlukan panduan pemakanan dan konsultasi, boleh hubungi saya ok :)
JOM BERUBAH! SIHAT BERSAMA SHAKLEE

Info Pembelian

Sebagai customer, anda layak untuk mendapatkan:
i. Konsultasi PERCUMA secara berterusan selepas pembelian
ii.Jadual Pengambilan Vitamin akan di berikan selepas pembelian di buat
iii Penghantaran Shaklee Penang ,Kedah , Perlis ,Perak , dan Seluruh Malaysia,Indonesia,China dan Taiwan juga servis COD Kawasan Kepala Batas,Sungai Petani,Bertam ,Butterworh,Bukit Mertajam ,Seberang Jaya

Untuk Maklumat lanjut tentang keahlian /Pembeliaan produk@menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Perunding Vitamin Anda
♥ Shaklee Independent Distributor 
♥ Contact No : 012-3466 986
♥ Emel : wina.mh@gmail.com
LIKE MY FanPage: Vitaminsihatcantik