Kesihatan Itu Kekayaan

Thursday, June 7, 2012

~ Cantik Dengan Vitamin C ~

Alhamdulillah, syukur pada Allah kerana masih mengizinkan kita melihat dunia, menatap wajah insan tersayang dan masih tersenyum dengan perkhabaran baik dari kawan-kawan di FB..
Kebelakangan inui Mama Ina banyak menerima sms bertanya apakah vitamin yang menjadikan MamaIna  nampak muda? ..Alhamdulillah dan terima kasih atas pujian anda semua..Baiklah..Perkongsian Mama Ina kali ini ialah Vitamin yang tak pernah Mama Ina tinggalkan dan ianya WAJIB diambil ialah VITAMIN C kenapa?
 
TAHUKAH ANDA
:Vitamin C sangat perlu dan penting untuk pembuluh darah. Salur darah yang kurang vitamin C ibarat getah paip yang reput dijemur matahari dan bila2 masa sahaja boleh pecah..
KEBAIKAN VITAMIN C YANG MAMA INA PILIH
Vitamin C adalah vitamin yang sangat sangat rapuh. Ia adalah vitamin serap air maka ia mudah rosak pada suhu yang terlalu tinggi. Maka apabila cuaca panas, vitamin C dalam badan yang sedia ada akan mudah rosak. Ditambah badan akan mula kekeringan disebabkan cuaca yang panas tadi. Ini boleh mengakibatkan seseorang mudah dijangkiti penyakit.


ADAKAH SEMUA TANDA DIBAWAH ADA PADA DIRI ANDA?Apakah tanda kekurangan vitamin C yang sangat ketara?
•Mudah selsema
•Mudah tertekan ( stress)
•Kulit kelihatan sangat kering dan bersisik
•Tapak kaki keras dan kasar
•Mudah bersin
•Luka yang lambat baik
•Wajah nampak tua berbanding umur ( Vitamin C membantu pembentukan kolagen)
•Mudah dapat ulcer
•Mudah demam
•penyakit Skurvi
dan banyak lagi. Tetapi untuk mengetahui dengan sangat cepat sama ada kita cukup vitamin c atau tidak...

1. Gusi mudah berdarah setiap kali digosok atau
2. cuba goreskan kulit tangan dengan menggunakan kuku sendiri. Jika ia menghasilkan satu garisan warna putih yang jelas lagi nyata, maka itu tandanya anda kekurangan Vitamin C yang ketara.

MAHU LAGI INFO VITAMIN C

~VITAMIN C mampu mencerahkan kulit wajah serta mencantikkan kulit seluruh badan.

~Hanya makan sehari 1 biji agar kulit semakin cantik,tiada cela,jerawat mula mengecut,parut-parut jerawat,jerawat di belakang badan juga turut h...ilang.

~1 tablet vitamin c=500mg=7 1/2 biji buah oren segar.

Selain mencantikkan kulit, vitamin c ni sesuai bagi ~ orang yang mempunyai resdung ~ gusi berdarah ~ org mengandung untuk tambahkan imun dalam badan ~ melawan virus dalam badan ~ Membantu untuk mengurangkan tahap kolesterol, tekanan darah tinggi, dan mencegah aterosklerosis ~ Melindungi daripada pembekuan darah, lebam, menggalakkan penyembuhan luka, dan pengeluaran hormon antistress ~`baik untuk orang yg pernah buat operation kerana vit c mampu memulihkan luka dalam badan ~ dan juga baik untuk perokok Vitamin C ini 100% Halal,dijamin dan Selamat dan berkesan.

Selamat Mencuba~

Selain produk ini ada lagi produk-produk menarik yang patut anda cuba seperti set Penyusuan, Set Kehamilan, Pakej untuk kaum adam, kaum hawa, kanak-kanak, warga tua dan yang lebih menarik saya menawarkan konsultasi percuma serta penghantaran yang tidak membebankan anda. Jika anda perlukan panduan pemakanan dan konsultasi, boleh hubungi saya ok :)

Info Pembelian

Sebagai customer, anda layak untuk mendapatkan:
i. Konsultasi PERCUMA secara berterusan selepas pembelian
ii.Jadual Pengambilan Vitamin akan di berikan selepas pembelian di buat
iii Penghantaran Shaklee Penang ,Kedah , Perlis ,Perak , dan Seluruh Malaysia,Indonesia,China dan Taiwan juga servis COD Kawasan Kepala Batas,Sungai Petani,Bertam ,Butterworh,Bukit Mertajam ,Seberang Jaya

Untuk Maklumat lanjut tentang keahlian /Pembeliaan produk@menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Perunding Vitamin Anda
♥ Shaklee Independent Distributor 
♥ Contact No : 012-3466 986
♥ Emel : wina.mh@gmail.com
LIKE MY FanPage: Vitaminsihatcantik