Kesihatan Itu Kekayaan

Saturday, May 26, 2012

“Saya nak Cantik tapi saya x suka minum air..”

“Saya nak Cantik tapi saya x suka minum air..”

Jawapan Mama Ina  mudah saja… ; “Jangan Mimpi!”Iye.. tak tipu.. Pergilah mandi susu seminggu sekali pun.. Kalau badan kita kurang air, kulit memang nampak x cantik. Apatah lagi kelihatan kering dan berkedut.

Kenapa kita kena minum air dengan secukup nya?

•Bila dah minum, pasti ia akan keluar (melalui peluh / air kencing). Sambil ia keluar, toksid dalam badan turut dikeluarkan sekali

•Sebab itu kalau kita tidak sihat, kita mesti minum air dengan kerap!

•Bila tidak sihat, sel darah putih membunuh virus / kuman dalam badan. Apabila kita membuang air kecil, virus / kuman tadi di flashed out dari tubuh kita.

•Apabila toksid / kuman keluar, kita perlu minum air supaya tubuh kita diganti dengan air baru yang segar.

•Air dalam badan kan fungsinya untuk mengangkut oksigen dan garam mineral ke seluruh badan. Pendek kata, air lah yang circulate dalam body kita.

•Jikalau kita tidak / kurang minum air, air yang circulate dalam body kita tu kira macam ‘air lama’. Oksigen dan garam mineral yang diangkut itu bergabung dengan ‘air lama’.

•Itu yang membuatkan kita keletihan dan lesu.

Eh, apa kaitannya dengan kecantikan kulit? Apabila air dalam badan sentiasa diganti, kan lembap kulit kita.. Itu yang buat moisture nya sentiasa ada.. Cantik lah kulit tu..

Faham?
Jadi, amalkan lah minum air putih (plain water)! Air sirap x dikira ye!
Minum air setengah gelas setiap jam adalah satu cara yang bijak dan lebih bermanfaat! Ini lebih bagus dan anda akan dapat rasakan lebih bertenaga!

Tips Kecantikan Mama Ina
Awas Dehidrasi Kulit

Kandungan air dalam kulit merupakan faktor penting dalam menjaga produksi kolagen dan elastin. Berkurangnya jumlah komponen kulit tersebut membuat kulit mengalami dehidrasi, kulit tampak kering, kusam, kendur, bahkan bernoda gelap. Pilihan tiga jenis pelembap kulit berikut ini, boleh anda terapkan setiap hari agar kulit terawat dan selalu sihat.

Rahsia  Kulit Anjal
Kelembaban kulit di tubuh dan di wajah sangat berbeza. Wajah memiliki kelenjar- kelenjar yang memproduksi minyak lebih banyak dibandingkan dengan di badan.

Vitamin Untuk Kulit Sihat

Selamat Mencuba~

Selain produk ini ada lagi produk-produk menarik yang patut anda cuba seperti set Penyusuan, Set Kehamilan, Pakej untuk kaum adam, kaum hawa, kanak-kanak, warga tua dan yang lebih menarik saya menawarkan konsultasi percuma serta penghantaran yang tidak membebankan anda. Jika anda perlukan panduan pemakanan dan konsultasi, boleh hubungi saya ok :)

Info Pembelian

Sebagai customer, anda layak untuk mendapatkan:
i. Konsultasi PERCUMA secara berterusan selepas pembelian
ii.Jadual Pengambilan Vitamin akan di berikan selepas pembelian di buat
iii Penghantaran Shaklee Penang ,Kedah , Perlis ,Perak , dan Seluruh Malaysia,Indonesia,China dan Taiwan juga servis COD Kawasan Kepala Batas,Sungai Petani,Bertam ,Butterworh,Bukit Mertajam ,Seberang Jaya

Untuk Maklumat lanjut tentang keahlian /Pembeliaan produk@menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Perunding Vitamin Anda
♥ Shaklee Independent Distributor 
♥ Contact No : 012-3466 986
♥ Emel : wina.mh@gmail.com
LIKE MY FanPage: Vitaminsihatcantik