Kesihatan Itu Kekayaan

Tuesday, May 15, 2012

Nak kurus dan dapatkan kulit yang cantik..

Alhamdulillah.. Sekejap jer masa berlalu..semoga setiap waktu yang berlalu telah kita isi dengan perkara yang memberi manfaat serta memberi kebaikan kepada ummah..
Hari nie Mama Ina nak kongsikan Pengalaman dan Kebaikan Slimming Set Shaklee kerana begitu banyak email yang Mama Ina terima minta berikan cadangan Set Slimming yang sesuai dengan budget dan kesesuaian badan..
MENGAPA MESTI MENGAWAL BERAT BADAN????
Dh kurus mmg kelihatan jauh lbh muda Dari sebelumnya!!

Keyakinan diri kembali..dan hari ni mama ina nak kongsikan bersama set2 yang ada untuk semua golongan, lelaki, perempuan, ibu menyusu dan lain - lain.

Jgn berlengah, dah ramai testimoni Mama Ina yg berjaya slim...
Mrk blh... Anda pun boleh tampil lbh sihat langsing menawan!!!!
CADANGAN VITAMIN OLEH MAMA INA

Langkah Pertama : Detox

Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum.
Apa yang sesuai untuk detox adalah Herb-lax atau Alfalfa. Bagi mereka yang tidak mengalami masalah sembelit boleh cuba Alfalfa. Herb-lax pula sesuai untuk mereka yang mengalami masalah sembelit. Saya tidak menggalakkan Herb-lax diambil oleh ibu-ibu yang menyusu kerana bimbang akan memberi kesan cirit birit kepada anak.
Langkah Kedua : Memecahkan lemak
Proses memecahkan lemak boleh dilakukan dengan mengambil Lecithin atau omega. Lecitin dinamakan “pengemulsi semulajadi” kerana ia mempunyai kesan melekat pada lemak, dalam perkataan ringkasnya,ia menyebabkan lemak tu terapung di dalam darah, dan seterusnya mencegah lemak dari melekat kat dinding membran. Lecitin tak boleh dihasilkan oleh badan tetapi ianya sangat diperlukan oleh badan.
Walau apa juga supplemen yang anda makan untuk kurus anda haruslah menjaga pemakanan seharian anda, jangan makan sesuka hati. Kena kurangkan lemak dan minyak , rajin bersenam dan banyakkan minum air. Sekurang-kurangnya 3L sehari.
Langkah ketiga : Membina otot dengan Protein
Protein sangat diperlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%.
Untuk protein terbaik, anda boleh memilih samada Cinch Shake atau jika anda ibu yang menyusukan anak, jangan ambil Cinch Shake ni, tapi gantikan dengan ESP/ MealShake (ESP juga membantu mempercepatkan penghasilan susu badan)
Kenapa perlu mengambil protein? Kerana apabila lemak diuraikan daripada badan, otot diperlukan untuk menggantikan ruangan yang kosong itu bagi mengelakkan kulit kelihatan tidak bermaya, lembik dan kusam. Bagi anda yang sedang dalam proses mengawal berat badan,pastikan protein terkandung dalam setiap makanan anda. Protein sangat perlu untuk membantu meningkatkan metabolisme tubuh, meningkatkan perkembangan otot, menjaga nafsu makan dan menjaga otot bebas lemak. Kajian menunjukkan protein dapat membakar kalori sampai sebanyak 35%... Cth makanan yg kaya protein kacang soya, ikan, telur, hasil tenusu(susu,keju,yogurt), kekacang, avokado, ayam, tauhu,
TIPS Mama Ina Sekadar renungan:
  • Sebenarnya disebalik program diet Shaklee ,kita bukan sahaja aim utk kurus tetapi sebenarnya kita juga mempelajari hal yg berguna tentang pemakanan dlm kehidupan..seperti;
  • Saya melarang  anda berlapar 6jam berterusan (sprti yg kita tau ramai antara kita berdiet dgn cara yg salah dengan berlapar@skip waktu makan
  • Saya galakkan anda minum air putih min 2liter sehari..(badan kita memerlukan min 2liter sehari utk mncukupkan cecair dlm bdan)
  • Saya perlukan USAHA anda untuk kurangkan karbohidrat n manis2(banyak faedahnya,dpt mengelakkn penyakit2 kronik sprti jantung,darah tinggi kencing manis dll)
Amalan2 ini semua sgt baik untuk kesihatan tubuh badan..Slimming Set Shaklee hanya bertindak utk mengaktifkan bdn supaya lebih giat membakar lemak...
Jadi mengapa tunggu lagi dapatkan set lengkap sebulan penggunaan Shaklee Slimming Set  dgn harga menarik dan berpatutan. anda sms atau call..kita cerita2 tentang kebaikan  Shaklee Slimming Set

Info Pembelian

Sebagai customer, anda layak untuk mendapatkan:
i. Konsultasi PERCUMA secara berterusan selepas pembelian
ii.Jadual Pengambilan Vitamin akan di berikan selepas pembelian di buat
iii Penghantaran Shaklee Penang ,Kedah , Perlis ,Perak , dan Seluruh Malaysia,Indonesia,China dan Taiwan juga servis COD Kawasan Kepala Batas,Sungai Petani,Bertam ,Butterworh,Bukit Mertajam ,Seberang Jaya

Untuk Maklumat lanjut tentang keahlian /Pembeliaan produk@menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Perunding Vitamin Anda
♥ Shaklee Independent Distributor 
♥ Contact No : 012-3466 986
♥ Emel : wina.mh@gmail.com
LIKE MY FanPage: Vitaminsihatcantik