Kesihatan Itu Kekayaan

Wednesday, April 4, 2012

Anak Kurang Selera Makan?Cubalah Meal Shake Yang Sedap dan Berkhasiat

Salam Sayang buat semua..
Alhamdulillah Mama Ina berpeluang untuk berkongsi lagi tentang supplement untuk kanak-kanak..Sejak kebelakangan ini ramai ibu2 yang mengadu pada Mama Ina masalah mereka begini:-
Masalah Anak-anak yang Merisaukan Ibu.
  • Anak saya selalu deman,selsema selalu sangat sebab hantar nurseri
  • Anak saya hilang selera maka bila baru baik demam
  • Anak saya tak suka makan la..puas berkejar
  • Anak saya suka makan Junk Food
  • Anak saya sering nampak lemah 
  • Anak saya cerewet memilih makan..sayur memang tolak tepi
  • Anak saya setiap bulan mesti ke Klinik sb sering demam..
Anak tak ada selera makan ini adalah Masalah yang memang saya hadapi..jom baca cerita Aiman sila klik DI SINI  yang memang hilang selera makan nasi.Memang merisaukan sebab anak-anak perlukan makanan untuk lebih bertenaga dan mennjalankan aktiviti seharian di Tadika @  Sekolah mereka..
CADANGAN VITAMIN OLEH MAMA INA

Apa dia meal shake? Ianya adalah Protien + Multivitamin yang lengkap.

Sekilas Fakta tentang Meal Shakes Shaklee:


•Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi 19 vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh.
•Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein.
•Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik.
•Rasa French Vanilla yang enak (seperti aiskrim vanila), boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu, atau minuman kegemaran.

Bagi ibu-ibu yang mengalami masalah anak kurang selera makan, saya suka mengesyorkan pengambilan Shaklee Meal Shakes yang lengkap dengan multivitamin serta protein. Bau vanilla yang harum semerbak sangat mengancam kalbu. Antara sebab saya sukakan Shaklee kerana rangkaian produknya bukan sahaja untuk orang dewasa malahan boleh diambil oleh si anak kecil. Setakat ini boleh saya katakan Shaklee Meal Shakes adalah produk yang popular di kalangan ibu-ibu yang ingin memastikan kesihatan anak kecil mereka selain OmegaGuard.

PESANAN MAMA INA
mmg ramai customer mama Ina  yang belikan vitamin utk anak masing-masing. Vitamin lengkap untuk anak2.. Ia berfungsi menampung mana yg kurang, melengkap2kan mana2 nutrisi yg tak lengkap. Alhamdulillah, puas hati dengan perkembangannya,Namun Hasilnya bukan dalam sekelip mata.. Seperti bayi, bukan membesar sekelip mata. Begitu juga kesan makanan tambahan kanak2..selain ibu ibu2 boleh mempelbagaikan menu makanan anak2  supaya mereka tidak bosan..Ini buku cadangan Mama Ina untuk Pelbagaikan Menu Yang di tulis oleh Wardina Saffiyah

•Gambar foto yang berwarna-warni. Ada gambar Wardina dan anak-anak, sayur-sayuran, buah-buahan , resepi dan banyak lagi
•Harga murah dan berpatutan. Naskhah setebal 166 mukasurat cuma RM19.90
•Tulisan yang besar dan berwarna-warni (Yessss...ini penting bagi orang-orang macam Mama yang dah naik stress baca journal sebab nak siapkan research proposal untuk FRGS
•Gaya bahasa yang santai tapi masih kaya dengan tips yang praktikal.
Hehe saya memPROMOSIkan Buku Wardina nampaknya..Sharing is Loving!

PERINGATAN MAMA INA
Mealshake hanya untuk kanak-kanak berumur 1 tahun ke atas dan boleh diambil samada 1/2 sudu teh atau 1 sudu teh sahaja sekali sehari. Jadinya, saya tidak boleh la memberikan Meal Shake kepada Model Cloth Diapers Puteri Kembar Amna & Anis  kerana ketika ini mereka  baru berusia 5 bulan.


 Siapa yang sesuai mengambil Meal Shakes Shaklee?

•Kanak-kanak
•Ibu menyusu yang mahu menguruskan badan
•Ibu hamil yang mengalami alahan dan sukar untuk makan hidangan yang lengkap dan seimbang
•Mereka yang mengalami masalah untuk menelan vitamin dalam bentuk pil
•Warga tua

KONGSI RESIPI MAMA INA
Resepi Mama Ina ialah :
1 sudu besar Energizing Soy Protein (ESP)+ 1 sudu kecil Performance Drink+ 1 susu besar Meal Shakes+ 1Sudu besar Oats+3 Biji Kurma +200ml susu/air kosong.
 
Insya Allah perut akan terasa kenyang sehingga waktu makan berikutnya. Sesuai untuk anda yang tidak suka mengambil sarapan secara berat. Sarapan wajib ambil ya kerana sarapan adalah penentu kesegaran badan kita sepanjang hari.JOM BERUBAH! SIHAT BERSAMA SHAKLEE

Selain produk ini ada lagi produk-produk menarik yang patut anda cuba seperti set Penyusuan, Set Kehamilan, Pakej untuk kaum adam, kaum hawa, kanak-kanak, warga tua dan yang lebih menarik saya menawarkan konsultasi percuma serta penghantaran yang tidak membebankan anda. Jika anda perlukan panduan pemakanan dan konsultasi, boleh hubungi saya ok :)

JOM BERUBAH! SIHAT BERSAMA SHAKLEE
Salam Sayang

Gmail : wina.mh@gmail.com
FanPage:Vitamin Sihat&Cantik

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.