Kesihatan Itu Kekayaan

Sunday, January 29, 2012

Kebaikan Slimming Set Shaklee

Salam ..entry kali ni saya share secara ringkas apa suplemen untuk Slimming Set  yang tubuh kita perlukan dan berikut adalah cadangan suplemen Shaklee.


Pertama : Detox
Kenapa perlu detox? Detox adalah proses membersihkan usus dimana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih. baru badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum
Utk detox ni, korang boleh mulakan dengan Herb Lax, sejenis mild laxatif daripada Shaklee. Utk ibu2 yang menyusukan anak, tak berapa recommend sangat la sebenarnya sebab risau efek kat baby (sesetengahnya). Jika anda gusar, tak perlu ambil Herb Lax pun takpe tapi pastikan anda konsisten dengan alfalfa/fiber k? Bagi yang lain, sangat recommended.



Kedua : Protein

Tahukah anda bahawa utk mengawal berat badan, pengambilan protein sebenarnya sangat penting? Protein bukan aje utk bina badan, bina muscle tau .. tetapi protein ni sebenarnyalah antara zat yang membantu up kan metabolisme tubuh anda, untuk perkembangan otot (yes of course), dan membantu kita rasa kenyang lebih lama. Lebih best lagi, protein juga mampu membakar kalori sehingga 35%.

Untuk protein terbaik, anda boleh memilih samada Cinch Shake atau jika anda ibu yang menyusukan bayi, jangan ambilk Cinch Shake ni, tapi gantikan dengan ESP/ MealShake (extra tau sebab ESP ni membantu mempercepatkan penghasilan susu badan)

Ketiga : Lecithin
Lecithin ni memang asasnya adalah 'fat emulsifier' atau bahasa mudahnya 'pancair lemak'. Lecithin ni apabila bergabung/bertemu dengan lemak akan membuat lemak2 tu 'pecah' dan dia akan 'melekat' pada lemak2 tu dan membawa lemak2 tu keluar dari badan dengan bantuan fiber.

So, itulah dia tiga suplemen asas yang tubuh kita perlukan dalam proses mengawal berat badan. Selain tu, senaman, amalan pemakanan yang betul, senaman yang konsisten juga penting.
TESTIMONI SLIMMING SET

Jika anda perlukan panduan pemakanan dan konsultasi, boleh hubungi saya k :)

Selain 2 produk ini ada lagi produk-produk menarik yang patut anda cuba seperti set Penyusuan, Set Kehamilan, Pakej untuk kaum adam, kaum hawa, kanak-kanak, warga tua dan yang lebih menarik saya menawarkan konsultasi percuma serta penghantaran yang tidak membebankan anda.


Sekarang semuanya bergantung pada diri anda. Anda yang berhak untuk meningkatkan Tahap Kesihatan Anda. KINI Pilihan ditangan anda..Konsultasi bersama saya adalah PERCUMA..


Mengapa mesti memilih HERBLAX SHAKLEE 
✔ Mendapat Kelulusan KKM
✔ Tiada Kesan Sampingan
✔ Terbukti Berkesan
✔Terbukti Semulajadi
✔ Terbukti Selamat
===========
CARA ORDER:
===========
☎ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke 012-3466986
COD Shaklee Kepala Batas, COD Shaklee Bertam, COD Shaklee Bukit Mertajam, COD Shaklee Sungai Petani,COD Shaklee Butterwoth, COD Shaklee Seberang Jaya,COD Tasek Gelugur, COD Penaga 
PM kami disini ➜
EMAIL : winawellness@gmail.com
Kesihatan Itu Kekayaan
www.winawellness.com
#shakleebertam #Shakleepenang #shakleekepalabatas #shakleesungaipetani
#shakleebukitmertajam #pengedarshaklee#Shaklee Tasek Gelugor#shaklee penaga
#shakleemalaysia