Kesihatan Itu Kekayaan

Monday, August 22, 2011

Rahsia Cantik,Awet Muda dan Kulit Bebas Ekzema serta Alergi Kulit

Apakah Rahsia untuk Cantik,Awet Muda dan Kulit Bebas Ekzema serta Alergi Kulit ?Ada keluhan customer saya  " oh saya juga amalkan makan vitamin EPO yang dibeli di farmasi setiap hari , namun kesannya tidak seperti yang diharapkan..Di Shaklee kami ada jawapannya...


Tahukah Anda Evening Primrose Oil merupakan punca khasiat semula jadi?
iaitu yang terkaya (selain dari susu ibu) bagi Asid Gamma Linoleik (GLA) pelopor Prostaglandin. Setiap sel dan organ di dalam tubuh manusia bergantung kepada Prostaglandin yang diperlukan oleh tubuh 24 jam sehari. Di England ia telah diberikan kepada wanita sejak 30 tahun yang lalu oleh Perkhidmatan Kesihatan Kebangsaan. Ia juga merupakan minyak yang diekstrak dari biji pokok Oenothera biennis.
Kebaikan Minyak EPO berkualiti untuk kesihatan dan kecantikkan:

-Membantu mengawalatur kitaran haid

-Melegakan Sindrom Sebelum Haid (PMS)-iritasi, sakit kepala, sakit payudara, kesenakkan dan kekejangan perut

-Mengurangkan simptom putus haid-panas badan, peluh sejuk kemurungan dan kekeringan faraj

-Menggalakkan kulit yang sihat, muda berseri -bermanafaat kepada kulit yang kering, tua atau berminyak.

-Melegakan ekzema dan alergi kulit

-Memperbaiki rambut yang kering dan rosak serta melegakan kilit kepala yang gatal

-Menguatkan kuku yang mengelupas atau mudah patah

Ketua Saintis Efamol Limited, Peter Clough, berkata antara petanda kekurangan EFA adalah kekeringan kulit, kehilangan air melalui kulit yang tinggi, penyembuhan luka yang perlahan dan lemah dalam melawan jangkitan kulit.

“Selain EFA dan LA, asid Gamma-Linoleik (GLA) penting untuk kulit. Bagaimanapun kulit adalah satu-satunya organ yang tidak dapat menghasilkan GLA. Bahan kimia yang kuat dan terkena pada kulit menyingkirkan lemak seperti LA dan GLA daripada permukaan dan merosakkan lapisan di bawahnya.
Bagi masalah lebih teruk, ia boleh berkembang menjadi masalah yang dipanggil ekzema yang biasanya bermula di tangan dan merebak ke bahagian lain apabila terdedah kepada agen tertentu. Masalah ini boleh berkembang menjadi dermatitis yang kronik dengan kejadian rekahan kulit yang besar dan jangkitan kuman.

“LA dan GLA adalah asid lemak yang ditemui dalam minyak Evening Primrose Oil (EPO). GLA menjadi semakin penting untuk kesihatan kulit kerana perubahan diet dan gaya hidup. Evening Primrose Oil EPO juga membantu masalah ekzema atopik dan ruam lampin yang dialami bayi,” katanya.

Beliau berkata, berdasarkan kajian, menyapu GLA pada kulit mengurangkan kehilangan lembapan, meningkatkan kelembutan kulit dan mengekang kehilangan air daripada kulit.
“Evening Primrose Oil EPO, meningkatkan lembapan kulit sebanyak 13.9 peratus, menyekat kehilangan lembapan 10.2 peratus, ketegangan 19.2 peratus, keletihan 22.2 peratus, kelembutan 3 peratus dan keanjalan 3.5 peratus. Evening Primrose Oil EPO boleh memperbaiki dan mengekalkan kerosakan kulit disebabkan penggunaan sabun pencuci dan lain-lain seperti radiasi matahari, bahan kimia, kosmetik, pendingin udara dan asap rokok,”

Bila ada kawan yang mengadu masalah ini, saya akan cadangkan GLA. Memang terasa perbezaaannya.............

Info Pembelian

Sebagai customer, anda layak untuk mendapatkan:
i. Konsultasi PERCUMA secara berterusan selepas pembelian
ii.Jadual Pengambilan Vitamin akan di berikan selepas pembelian di buat
iii Penghantaran Shaklee Penang ,Kedah , Perlis ,Perak , dan Seluruh Malaysia,Indonesia,China dan Taiwan juga servis COD Kawasan Kepala Batas,Sungai Petani,Bertam ,Butterworh,Bukit Mertajam ,Seberang Jaya

Untuk Maklumat lanjut tentang keahlian /Pembeliaan produk@menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Perunding Vitamin Anda
♥ Shaklee Independent Distributor 
♥ Contact No : 012-3466 986
♥ Emel : wina.mh@gmail.com
LIKE MY FanPage: Vitaminsihatcantik