Kesihatan Itu Kekayaan

Tuesday, December 7, 2010

Tolongggg..anak saya tak suka makan!!!

Saya:Aiman...Jom Makan Nasi...
Aiman:Kan semalam dah makan(smlm dia 3 hari yg lepas)
(Anak saya umur 4 tahun makan nasi 3 hari sekali..susunya 8 botol sehari)

Dr William yang juga Profesor Klinikal di Jabatan Pediatrik, Ohio State University yang juga adalah seorang pakar perunding pemakanan kanak-kanak di Institut Penyelidikan Pemakanan berkata, antara bahaya yang boleh timbul daripada kekurangan zat makanan di kalangan kanak-kanak ialah tidak mengambil kombinasi makanan yang betul dan seimbang.Antara lain, kekurangan zat makanan di kalangan kanak-kanak boleh merencatkan tumbesaran, perkembangan mental dan melemahkan sistem imun. “Tidak ada makanan yang dapat membekalkan semua nutrien yang diperlukan untuk tumbesaran dan kesihatan. Diet yang seimbang dapat membekalkan nutrien untuk menyokong tumbesaran dan kesihatan dan memberi tenaga untuk belajar dan bermain.


Saya susah hati betul  dgr Dr William cakap..tp encik suami cool aje" ok lah tu dah minum susu"
Saya ke Farmasi belikan macam2  vitamin yg plus Lysine n pre- and probiotic supplements..
Namun ianya masih sama...baca pulak artikel kita kena pelbagaikan menu,saya belipun  buku Wardina "Mama Saya Lapar"...tapi ianya bagus untuk si kembar saya yang hanya berhenti makan bila tidur..waktu lain mulut mereka hanya menguyah aje yg paling mereka sukai epal n brokoil(tq wardina atas tips ini...abangnya?????


Alhamdulillah.....dengan milk shake+ susu, Vita lea for Children  selama 1 minggu di samping  kapsul minyak ikan Omega Shaklee guard... (sedap dikunyah begitu sahaja)......nakkan anak anda bijak?..pastikan diet hariannye tinggi kandungan DHA..untuk perkembangan otaknya yer..

Sekarang Aiman akan mkn nasi 3 kali sehari dan selalu tgh malam dia tak boleh tidur sb lapar katanya..Benarlah Milk Shake n Vitalea sesuai untuknya...mungkin anda boleh mencuba..dan dapatkan kesan yg sama seperti aiman sekarang dia dah sgt montel

Selain produk ini ada lagi produk-produk menarik yang patut anda cuba seperti set Penyusuan, Set Kehamilan, Pakej untuk kaum adam, kaum hawa, kanak-kanak, warga tua dan yang lebih menarik saya menawarkan konsultasi percuma serta penghantaran yang tidak membebankan anda. Jika anda perlukan panduan pemakanan dan konsultasi, boleh hubungi saya ok :)

Info Pembelian

Sebagai customer, anda layak untuk mendapatkan:
i. Konsultasi PERCUMA secara berterusan selepas pembelian
ii.Jadual Pengambilan Vitamin akan di berikan selepas pembelian di buat
iii Penghantaran Shaklee Penang ,Kedah , Perlis ,Perak , dan Seluruh Malaysia,Indonesia,China dan Taiwan juga servis COD Kawasan Kepala Batas,Sungai Petani,Bertam ,Butterworh,Bukit Mertajam ,Seberang Jaya

Untuk Maklumat lanjut tentang keahlian /Pembeliaan produk@menjana pendapatan dari rumah boleh berhubung dengan kami melalui Perunding Vitamin Anda
♥ Shaklee Independent Distributor 
♥ Contact No : 012-3466 986
♥ Emel : wina.mh@gmail.com

LIKE MY FanPage: Vitaminsihatcantik